Motocyklista Popov v GP San Marina odstartuje ze 6. místa

ČTK ČTK
3. 9. 2011 16:34
Abraham obsadil v královské třídě 12. příčku
Foto: karelabraham.com

Misano - Motocyklista Miroslav Popov vyjede do Velké ceny San Marina z šestého místa a má dobrou šanci poprvé v kariéře bodovat. Další český jezdec Jakub Kornfeil dnes obsadil v kvalifikaci ve třídě do 125 ccm 17. příčku.

Karel Abraham v kvalifikaci královské kubatury MotoGP obsadil dvanácté místo. Za prvním Caseym Stonerem z Austrálie zaostal o sekundu a půl. V Moto2 byl nejrychlejší Němec Stefan Bradl.

Šestnáctiletý Popov, který ve dvanáctém závodu sezony startuje díky divoké kartě, na okruhu v Misanu zajel čas 1:44,255 a na nejrychlejšího Johanna Zarka z Francie ztratil vteřinu.

Čtěte také: Abraham v Indianapolis nedojel, Kornfeil skončil desátý

"I já jsem překvapený, že se mi něco podobného povedlo. Sice tady mám něco naježděno z italského šampionátu, ale tohle jsem nečekal," řekl Popov, který v Misanu závod italského mistrovství vyhrál. "Hlavně aby mi v neděli vyšel start. Na rychlých úsecích budu kvůli motorce ztrácet, ale na technických se budu snažit získávat," uvedl Popov pro stanici Nova Sport.

Ve světovém šampionátu startuje Popov potřetí v kariéře. Premiéru si odbyl letos na jiné italské trati v Mugellu, kde obsadil 19. místo. Ve Velké ceně v Brně byl o dvě příčky lepší.

 

Právě se děje

Další zprávy