Abraham byl ve své první kvalifikaci v MotoGP patnáctý

ČTK ČTK
19. 3. 2011 20:30
Abraham: Jsem spokojený, ale měli jsme na víc
Brněnský závodník Karel Abraham (Aprilia) na domácí trati.
Brněnský závodník Karel Abraham (Aprilia) na domácí trati. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Dauhá - Český motocyklový závodník Karel Abraham obsadil v Kataru ve své první kvalifikaci v elitní třídě MotoGP patnácté místo z šestnácti účastníků. Jednadvacetiletý rodák z Brna tak do úvodní Grand Prix sezony vyrazí z páté řady.

Abraham na ducati zajel pod umělým osvětlením na okruhu Losail čas 1:56,665 a na nejrychlejšího Australana Caseyho Stonera na hondě ztratil více než dvě a půl sekundy. Český debutant dnes porazil pouze španělského navrátilce do MotoGP Toniho Elíase s hondou, který byl o téměř sekundu a půl pomalejší.

Čtěte také:
Abraham je spokojený, v úvodním tréninku dojel patnáctý

"S výsledkem kvalifikace jsem spokojený i nespokojený. Podařilo se nám zrychlit, což je pozitivní, ale myslím, že jsme měli na víc," uvedl Abraham v tiskové zprávě svého týmu Cardion AB. "V závěru jsem se snažil jet se skupinku jezdců a vylepšit tak svůj čas, ale to se mi bohužel nepodařilo," dodal.

V kategorii do 125 ccm zajel Jakub Kornfeil na aprilii 26. čas s odstupem pěti a půl sekundy za majitelem pole position Španělem Nicolásem Terolem. Bude tak startovat z deváté řady.

 

Právě se děje

Další zprávy