Pešek v Moto2 dojezdil. Tým Matteoni už ho nechce

ČTK ČTK
15. 9. 2010 14:20
V sedle by jej měl nahradit Santiago Hernandez
Lukáš Pešek s Aprilií na trati Velké ceny Španělska.
Lukáš Pešek s Aprilií na trati Velké ceny Španělska. | Foto: MLJ Racing

Praha - Motocyklový tým Matteoni Racing se kvůli špatným výsledkům rozhodl vyměnit v seriálu mistrovství světa třídy Moto2 českého jezdce Lukáše Peška.

Již při víkendové Velké ceně Aragonie bude barvy italské stáje hájit Kolumbijec Santiago Hernandez, o náhradníkovi pro zbývající část sezony se rozhodne později.

Tým to oznámil na svém webu, jezdce ani jeho hlavního sponzora Českou pojišťovnu o tom však zatím oficiálně neinformoval. I proto dnes Pešek odletěl do Španělska a je připraven v pátek nastoupit do prvního tréninku.

Čtěte také:

Motocyklista Pešek ukončil černou sérii bez bodu
Neštěsti v Misanu: V Moto 2 zahynul Japonec Tomizawa

"Před pár dny jsem se o tom dozvěděl z internetu, pak jsem obdržel jeden mail. Nic oficiálního ale v ruce nemám," řekl Pešek ČTK.

Rozhodnutí týmu jej zaskočilo i naštvalo. "Určitě bych čekal jiné varianty, jak se dají věci řešit. Opakuji ale, že v tuto chvíli pro mě není nic oficiálního," podotkl český jezdec, který letos bodoval dvěma patnáctými místy a jedním třináctým.

Tým už však ukončení spolupráce oznámil. "Je nám líto, že musíme udělat toto rozhodnutí, ale nedostatek dobrých výsledků vážně ohrožuje možnosti týmu obnovit do konce sezony klíčové smlouvy (se sponzory)," prohlásil šéf Massimo Matteoni, podle něhož Peškovu současnou situaci ovlivnila i častá kritika technických schopností týmu z jezdcovy strany.

Zástupci České pojišťovny dnes oznámili, že v případě, že se Pešek neobjeví na startu Velké ceny Aragonie, dojde ze strany Moto Racing Matteoni k závažnému porušení smlouvy.

"V tomto případě podnikneme s maximální razancí veškeré potřebné právní kroky k tomu, abychom omezili rozsah škod, které nedodržením smlouvy ze strany Moto Racing Matteoni vzniknou," uvedla ČP v oficiálním prohlášení zaslaném ČTK.

Matteoni musel řešit výměnu i v nejslabší kategorii do 125 ccm, kde zraněného Lorenza Salvadoriho nahradí Alejandro Pardo.

 

Právě se děje

Další zprávy