Abraham není po pádu stále fit. Možná vynechá další GP

Sport Sport, Red Spo, ČTK
28. 8. 2010 11:05
Karel Abraham se z otřesu mozku stále nezotavil
Karel Abraham
Karel Abraham | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Indianapolis - Motocyklový jezdec Karel Abraham má po pádu v Brně a otřesu mozku stále zdravotní potíže a jeho start v nedělní Velké ceně USA je ohrožen.

V pátečním volném tréninku na okruhu v Indianapolis absolvoval čtrnáctý muž průběžného pořadí mistrovství světa třídy Moto2 pouze dvanáct kol. Poté ho otec a šéf týmu Karel Abraham starší z trati stáhl.

Čtěte také:
Kornfeil skončil v Brně pátý, Pešek opět nedojel
Otřes mozku Abrahamovi nedovolí jet VC Česka
Abraham a Pešek kvalifikaci nezvládli. Spadnul i Rossi

"Nejprve si Kája stěžoval, že se nemůže na jízdu zkoncentrovat a má strašně pomalé reflexy. Tak jsme se rozhodli ho nechat trénink v pomalejším tempu dokončit. Nakonec jsem ho ale zastavil a šli jsme na mobilní kliniku," uvedl Abraham starší v tiskové zprávě týmu Cardion AB.

"Neurologicky by měl být v pořádku, ale protože prodělal v Brně desetisekundové bezvědomí, mohou problémy s koncentrací trvat delší dobu. U každého člověka je to jiné. V sobotu to ve druhém volném tréninku ještě zkusí, a pokud to nepůjde, tak startovat nebude," řekl otec dvacetiletého jezdce, který má v příští sezoně namířeno do MotoGP.

"V Brně pak absolvuje další vyšetření a uvidíme. Rozhodně nechceme riskovat, všechno má před sebou," dodal.

Abraham upadl před dvěma týdny na Masarykově okruhu v kvalifikaci a kvůli otřesu mozku ho lékaři nepustili na start Grand Prix České republiky. Ani čtrnáctidenní odpočinek před jedenáctým podnikem mistrovství světa v USA mu nepomohl zcela se zbavit problémů.

Druhý český účastník Moto2 Lukáš Pešek zajel v pátek čtrnáctý nejlepší čas. Jakub Kornfeil obsadil v nejslabší kubatuře do 125 ccm patnáctou pozici.

 

Právě se děje

Další zprávy