Yamaha ho prý nepotřebovala, Ducati je výzva, ví Rossi

Ivo Pospíšil
17. 8. 2010 10:25
Rossi po sezoně odchází z Yamahy do Ducati
Valentino Rossi
Valentino Rossi | Foto: Reuters

Brno - Byl to přesun, který se tak trochu čekal. Přesto ho motocykloví fanoušci dlouho netrpělivě vyhlíželi. A pak to Valentino Rossi v neděli všem sdělíl: Odcházím do Ducati.

Šestiletá spolupráce s Yamahou je u konce. Italský fenomenální závodník, který v tomto týmu získal čtyři tituly mistra světa, podepsal nový dvouletý kontrakt s Ducati, a měl by nahradit Australana Caseyho Stonera, který již dříve potvrdil odchod do týmu Honda.

Čtěte také:
Potvrzeno: Rossi bude od příštího roku jezdit za Ducati
Kornfeil skončil v Brně pátý, Pešek opět nedojel

"Jsem šťastný, hodně zvědavý a velmi motivovaný," citují Rossiho stránky Eurosportu. "Je to nová výzva. Myslím, že to bude velmi zajímavé, Cítím, že má práce v Yamaze skončila."

"Od roku 2004 se změnilo spoustu věcí. Yamaha má skvělé jezdce, takže to vypadá, že už mě nepotřebují," doplnil.

Skutečně, Fiat Yamaha Team má ve svých řadách Jorge Lorenza, jenž patří nejen mezi velké talenty, ale je i průběžným lídrem letošního šampionátu. Naposledy třiadvacetiletý Španěl vyhrál právě i v Brně a ještě zvýšil svůj náskok.

Očekává se taktéž, že by Rossiho místo měl zaplnit Američan Ben Spies.

Naproti tomu Ital už o možnost letošního triumfu nejspíše přišel. V červnu si v Mugellu zlomil nohu a i přes poměrně rychlou rekonvalescenci už nejspíše nezvládne letošní ztrátu smazat. Rossi už proto vyhlíží příští ročník.

"Na italském motocyklu, pojede italský jezdec, to bude jistě pro všechny italské fanoušky skvělé. Myslím, že nás budou hodně povzbuzovat," uzavřel devítinásobný mistr světa.

 

Právě se děje

Další zprávy