Rossi znovu zářil. Smutný Lorenzo: Nemám na něj

Ivo Pospíšil, ip
20. 7. 2009 9:15
Rossi s Lorenzem svedli v Německu další krásný souboj
Valentino Rossi si užívá své vítězství v GP Německa
Valentino Rossi si užívá své vítězství v GP Německa | Foto: Sport

Sachsenring - Nedělní závod Moto GP přinesl na trati v německém Sachsenringu další úchvatnou podívanou.

Podobně jako před měsícem v Katalánsku mohli i nyní fanoušci sledovat napínavý boj do poslední zatáčky. Aktéři nervy drásajícího závěru přitom byli ti samí jezdci - Valentino Rossi a Jorge Lorenzo.

A stejně jako v Barceloně se z vítězství radoval Ital.

Čtěte také: Video: Mamma mia. Rossi vyrval Lorenzovi domácí triumf

Ten sice vjížděl do předposledního kola na druhém místě, ovšem prakticky ihned svého týmového kolegu předjel a v dalších minutách dokázal díky své bezchybné jízdě odrazit všechny jeho útoky.

"Byl to další fantastický závod. S Jorgem je vždy velmi obtížné bojovat," uvedl Rossi na stránkách Autosportu.

"V nájezdu do předposledního kola jsem se ho proto snažil dostat pod tlak. Dojeli jsme pak na konec rovinky a já zaútočil. Vím, že se tady těžko předjíždí, takže jsem se ho už snažil udržet za sebou. Byl to velký boj o důležité body," uvedl Rossi.

Ten sám navýšil své vedení v šampionátu. Díky svému stoprvnímu vítězství v kariéře vede před druhým Lorenzem o 14 bodů. Třetí Casey Stoner ztrácí 28 bodů.

Přečtěte si také: Abraham chyboval v gumách, Pešek dojel dvanáctý

"Vedoucí příčky průběžného šampionátu jsou velmi vyrovnané. Je to báječné, ale zároveň přitěžující. Toto vítězství je pro mě velmi důležité. Mám zase větší náskok v tabulce, takže jsem pochopitelně rád," usmál se.

Naopak své zklamání nikterak netajil druhý Jorge Lorenzo, který v cíli ztrácel jen 0,099 sekundy. Jeho souboje s týmovým kolegou Rossim jsou zatím ozdobou celého mistrovství, přesto je to on, kdo zůstává často tím druhým.

"Nejsem moc spokojený. Měl jsem asi Valentina předjet už o něco dříve a vytvořit si nějaký náskok. On je velmi dobrý v zatáčkách a já se dosud necítím připraven ho tam porážet. Je alespoň dobré, že jsme znovu skončili na stupních vítězů. Šampionát je stále otevřený," uzavřel Lorenzo.

 

Právě se děje

Další zprávy