Video: Jak šílený motokrosař přeskočil Tower Bridge

Martin Jůzek, maj
16. 7. 2009 12:33
Australan Maddison přeskočil most Tower Bridge
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Londýn - Existují dva typy zpráv o freestyle motokrosu, které se dostanou na přední strany novin. Buď jsou to informace o výjimečném triku a parádní akci. Anebo o vážné nehodě či dokonce smrti některého jezdce.

Tentokráte jde o tu radostnější zprávu.

Přišla z Londýna a je vskutku neobvyklá. Robbie Maddison přeskočil s motorkou Tower Bridge - a ještě s backflipem.

Čtěte také:
Freestylové MS vyhrál Izzo, Podmol zářil
Video: Hrůzný pád při freestyle motokrosu skončil smrtí

Osmadvacetiletý Australan si dal dárek k nedávným narozeninám.

Fakt, že se mu povedlo zdolat londýnský most, není sám o sobě tolik významný. Britská média i experti se však shodují na tom, že atraktivitou převýšil jeho předchozí kousky - skok na věž v Las Vegas či přeskočení fotbalového hřiště.

Tower Bridge má dvě ramena, která se zvedají, když pod ním proplouvají lodě. A právě jejich zdvihu využil Maddison k tomu, aby přeskočil řeku Temži. Nejdříve si to vyzkoušel a pak již jel naostro. Salto nazad bez držení řidítek se mu povedlo.

"Byla to úžasná zkušenost," prohlásil motokrosař.

"Na světě nenajdete moc lidí, kteří tohle dokážou. A asi byste jen na prstech jedné ruky spočítali ty, kteří by to zvládli nad Temží a v takové výšce," radoval se Maddison.

Český jezdec Martin Koreň k tomu pro Aktuálně.cz dodal: "Je to nestandardní skok tím, že měl jiný nájezd i dopad. Ale jinak je délkou standardní a mnohem kratší než jeho světový rekord. Řekl bych, že z Čechů bychom to zvládli já, Pilát a Kuchař."

Britský list Daily Telegraph zmiňuje, že skok přes Tower Bridge okusil předtím jen jeden člověk - omylem.

Šlo o řidiče autobusu v roce 1952, který nedostal upozornění, že se most zvedá. Poté jej v roce 1968 podletěl s letadlem naštvaný pilot Pollock kvůli tomu, že RAF (královské letectvo) nepřipravilo oslavy jeho padesátých narozenin.

Prohlédněte si video:

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy