Rossi si podmanil Assen. Stá výhra se nezapomíná, tvrdí

Ivo Pospíšil, ip
28. 6. 2009 0:00
Valentino Rossi vyhrál již posté v závodech MS
Valentino Rossi si užívá své sté vítězství
Valentino Rossi si užívá své sté vítězství | Foto: Sport

Assen - V každém sportu existuje někdo, kdo nějakým způsobem vyčnívá. V tenise to delší dobu býval Roger Federer, v golfu Tiger Woods, v rallye například Sébastien Loeb.

Také závody silničních motocyklů mají jednoho muže, který se může právem považovat za fenomenálního - Itala Valentina Rossiho.

Třicetiletý závodník se v sobotu zapsal nesmazatelně do historie, když ovládl Velkou cenu Nizozemska v Assenu a připsal si tak již své jubilejní sté vítězství v seriálu MS.

Čtěte také: Rossi dosáhl stého vítězství. Abraham skončil sedmý

„Je to skvělé. Jsem moc šťastný a myslím, že je to v mém životě výjimečný den. Nikdy na to nezapomenu, protože vyhrát sto závodů je skvělý výsledek," popsal bezprostředně na stránkách Autosportu.

„Chtěl bych při této příležitosti poděkovat všem mechanikům v boxu, poněvadž motorka byla výborně připravená," doplnil.

Na tento triumf byli připraveni i jeho věrní fanoušci, kteří okamžitě po skončení závodu zaplavili areál a přinesli veliký transparent, na němž byly fotograficky zachyceny všechny Rossiho výhry.

„Jsem po Giacomu Agostinimu druhým nejlepším jezdcem v historii, a to mě moc těší. Zároveň doufám, že v dalších sezonách tento počet ještě více naroste a budu moci s ostatními jezdci bojovat o další výhry.

Rossi jako hrdina dne

Rodák z Urbina oslnil diváky už před dvěma týdny, kdy sváděl boj o vítězství v GP Katalánska do poslední zatáčky s Jorge Lorenzem. Nyní měl vše ve svých rukách po dvou úvodních kolech, kdy předjel Caseyho Stonera a následně už před sebe nikoho nepustil.

„Od úvodního kola jsem se cítil dobře, a tak jsem se rozhodl vydat ze sebe maximum a vytvořit si náskok před Jorge Lorenzem, protože toho je velmi těžké porazit. Dnes ale motorka jela výborně a pneumatiky byly také velmi spolehlivé. Obecně je Yamaha na této trati velmi silná," myslí si. 

Rossi se také dostal do vedení průběžného pořadí šampionátu, když má na druhého Lorenza pětibodový náskok. Týmový kolega italského závodníka pak dojel v závodě hned za ním. Veškerou poctu ale směřoval právě na mnohem slavnějšího kolegu.

„Valentino je hrdinou dne. Vyhrál už stý závod a to je prostě něco neuvěřitelného," pochválil ho Lorenzo.

 

Právě se děje

Další zprávy