Pešek vymění motorku za lyže. Čeká ho Jizerská 50

Sport Sport, Red Spo
29. 12. 2008 21:15
Motocyklista si zpestří přípravu legendárním závodem
Lukáš Pešek přesedlá ze své Aprilie na běžky. Zajede si Jizerskou padesátku.
Lukáš Pešek přesedlá ze své Aprilie na běžky. Zajede si Jizerskou padesátku. | Foto: MLJ Racing

Praha - Český motocyklový závodník Lukáš Pešek přesedlá v rámci přípravy na novou sezonu na lyže a stane se jednou ze známých osobností mimo svět bílé stopy, která se představí na Jizerské padesátce.

Tradiční dálkový závod, který díky mrazivému počasí zažehnal problémy se sněhem, ozdobí svou účastí třeba přední kardiochirurg Jan Pirk nebo také herec a architekt David Vávra.

"K běžeckému lyžování mám kladný vztah - stejně jako téměř ke každému sportu. Proto jsem se rozhodl, že si zimní přípravu zpestřím a vyzkouším něco zcela nového," říká vítěz dvou závodů motocyklového mistrovství světa.

Čtěte více: Pražská lyže: Bauer nepostoupil, Razým senzaci nedotáhl

"Na prvním místě je u mě motocyklové závodění a tomu musím všechno podřídit. Ale jakmile mám čas, snažím se toho co nejvíce vyzkoušet," svěřuje se Lukáš Pešek.

Třicet kilometrů bez rukavic

"Na běžkách jsem mockrát v životě nestál. Když jsem na nich byl poprvé, jel jsem bez rukavic třicet kilometrů a pořádně jsem vymrznul. Od té doby si už dávám pozor," směje se nejlepší český motocyklista poslední doby.

Běžky prý nejsou jediné, co ho vytrhne z náročné zimní přípravy. "Rád se postavím na sjezdovky, už jsem si taky vyzkoušel snowboard a jako malý kluk jsem jezdil na bobech. Mě baví skoro všechno, takže se ničemu nebráním a pořád něco zkouším," podotýká jezdec stáje Auto Kelly CP.

A co Pešek od účasti v závodě Patria Direct Jizerská 50 čeká? "Na běžkách se zapojí celé tělo, což není na škodu. Myslím, že se počítá každý pohyb, a když si zpestřím svůj trénink, je to jenom plus. Běžky mi doporučil i můj kondiční trenér," vysvětluje.

V zimě se motocykloví závodníci na trať příliš nedostanou, takže musí hledat i jinde. "Hodně jezdím motokros, protože je náročný na ruce a nohy. Když to jde, jezdím na kole nebo běhám, teď budu po pauze zase chodit do posilovny," popisuje Lukáš Pešek.

"Loni jsem byl touto dobou nemocný a moc jsem nesportoval, takže mám co dohánět. Zpestřením je také trampolína, na které se zlepšuje koordinace pohybu. Zkrátka, baví mě opravdu všechno," uzavírá účastník MS dvěstěpadesátek.

 

Právě se děje

Další zprávy