Vůz mechaniků zasáhla v Bahrajnu zápalná láhev

ČTK ČTK
19. 4. 2012 14:52
Incident se přihodil stáji Force India
Foto: Reuters

Manáma - Nepříjemný zážitek má za sebou čtveřice mechaniků stáje formule 1 Force India. Ve středu večer byl jejich vůz cestou do hotelu z okruhu v Manámě, kde se v neděli pojede Velká cena Bahrajnu, zasažen při střetech policie s demonstranty zápalnou lahví.

"Nikdo z našeho týmu nebyl zraněn, Molotovovy koktejly totiž neházeli přímo po nás. Prostě jsme se připletli k incidentu na silnici," citovala agentura AP mluvčího týmu Willa Hingse.

Čtěte také:

Rosberg v Šanghaji ujel mclarenům, Hamilton seriál vede

Dva z členů stáje však ve stínu této události požádali vedení o svolení k návratu do Velké Británie. "Nemůžu prozradit jména nebo jejich funkce. Byli to lidé, co pracovali pro tým a odjeli z vlastní svobodné vůle," dodal.

Ve středu také došlo ke střetům na výstavě, která Grand Prix v Bahrajnu provází. Bezpečnostní složky při následných pouličních potyčkách vypálily na demonstranty několik omračujících granátů.

Protivládní demonstrace a pouliční nepokoje se v Bahrajnu konají od loňského povstání šíitské opozice proti sunnitskému režimu. Tehdy kvůli němu byla Velká cena zrušena a podobný scénář hrozil i letos. Mezinárodní automobilová federace FIA však po zprávách od diplomatů a nezávislých expertů dala závodu zelenou.

 

Právě se děje

Další zprávy