VIDEO Vettel při tréninku boural do ´Zdi šampionů´

ČTK ČTK
10. 6. 2011 18:11
Úřadující šampion vyvázl z nehody nezraněn
Foto: Reuters

Montreal - Německý pilot Sebastian Vettel z týmu Red Bull havaroval při prvním tréninku na nedělní Velkou cenu Kanady v Montrealu.

Lídr šampionátu a vítěz pěti ze šesti letošních závodů narazil do zdi.

Vyvázl nezraněn a i jeho vůz se prý brzy podaří opravit.

Čtěte také:

Bahrajn podlehl tlaku a vzdal se Velké ceny formule 1
VIDEO Buemi při charitě pro Japonsko přejel pořadatele
Vettel zvítězil i v Monaku, ač sjel gumy až na ráfky

Úřadující mistr světa tak "připsal" své jméno na "Zeď šampionů", jak se místu nehody přezdívá od roku 1999, kdy tady během jednoho závodu havarovali Damon Hill, Michael Schumacher a Jacques Villeneuve.

Foto: Reuters

Pro Vettela není nehoda v tréninku novinkou. Mimo trať skončil i při tréninkové jízdě v Turecku, ale nijak ho to nepoznamenalo a závod pak vyhrál.

"Najel jsem na obrubník, sklouzl z trati a narazil do zdi. Ale jsem v pořádku," hlásil Vettel z poničeného vozu.

Už před tréninkem vyjadřoval obavy ze zdejší trati a připomněl rok 2008, kdy po nárazu do zdi nemohl jet kvalifikaci. "Zdi jsou tady hrozně blízko. Bude to jeden z nejtěžších víkendů," zaprorokoval si mistr světa.

V prvním tréninku se nejvíc dařilo stáji Mercedes, Němec Nico Rosberg zajel nejlepší čas a jeho krajan Michael Schumacher byl třetí. S nimi drželi krok piloti Ferrari Fernando Alonso a Felipe Massa na druhém a čtvrtém místě.

Tréninky na GP Kanady, sedmý závod MS vozů formule 1:
První trénink: 1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:15,591, 2. Alonso (Šp./Ferrari) -0,548, 3. Schumacher (Něm./Mercedes) -0,958, 4. Massa (Braz./Ferrari) -1,067, 5. Button (Brit./McLaren) -1,085, 6. Hamilton (Brit./McLaren) -1,251.

Na Vettelovu havárii se podívejte ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy