Král si v Monaku dojel pro životní úspěch v GP2

Sport ČTK Sport, ČTK
28. 5. 2011 20:42
Lepší než český pilot byl ve sprintu jen Charles Pic
Josef Král.
Josef Král. | Foto: CDT & Partners

Monte Carlo - Český pilot Josef Král dojel druhý v dnešním sprinterském závodu formulové série GP2 v Monaku. Při životním výsledku na slavném městském okruhu porazil jezdce stáje Arden jen Francouz Charles Pic z týmu Barwa Addax, který startoval z pole position.

"Asi není žádný závodník, který by nesnil o stupních vítězů v Monte Carlu," radoval se v tiskové zprávě Král, který před třinácti dny oslavil 21. narozeniny.

Ve třetím pokračování seriálu bodoval v obou závodech a v celkové klasifikaci se posunul na sedmé místo. V pátek si připsal tři body za šesté místo, které mu podle pravidla o obráceném pořadí prvních osmi jezdců na startu sprintu zajistilo na roštu druhou řadu. Dokonale ji využil a prakticky celý závod odkroužil v uličkách Monte Carla na druhém místě bezpečně před Romainem Grosjeanem, který na něj až v závěru začal dotírat. Francouzovi i třetí místo stačilo k posunu do čela celkového pořadí.

Čtěte také:

VIDEO Kvalifikaci v Monaku přerušila nehoda Pereze
Soud zmatek kolem Lotusů ve formuli nevyjasnil

"Oproti včerejšku jsme trochu upravili nastavení auta. Je sice trochu náročnější na pneumatiky, ale zase se dá jet rychleji," uvedl Král. "Také proto jsem měl v posledních kolech problémy s jejich opotřebením a musel jsem si pečlivě hlídat Grosjeana. K žádné větší šanci se ale nedostal."

Král skončil ve světové sérii GP2 na stupních vítězů poprvé v kariéře. Dvě medailová umístění slavil už v asijské obdobě, v roce 2009 a letos byl rovněž druhý ve sprintech v Abú Zabí.

 

Právě se děje

Další zprávy