Kropit trať? Senna by se otáčel v hrobě, nechápe Webber

ČTK ČTK
5. 3. 2011 10:00
Nápad šéfa F1 uměle kropit trať sklízí kritiku

Londýn - Australskému pilotu Marku Webberovi se nelíbí nápad promotéra formule 1 Bernieho Ecclestonea, který chce při závodech kvůli větší dramatičnosti kropit trať. Ke kritice jezdce stáje Red Bull se přidal i šéf Mercedesu Nick Fry.

"Ne a ne," odpověděl Webber na otázku, jestli formule potřebuje zatraktivnit závody mokrými tratěmi. "Závody mohou být zajímavější, když se mění počasí. Ale stačí si vzpomenout na Jimmyho Clarka, Jackieho Stewarta, Ayrtona Sennu a další, kteří byli mistři v jízdě na mokru," uvedl.

"Jackie je stále mezi námi, ale ti ostatní by se otáčeli v hrobě, kdyby zjistili, že kolem tratí máme hadice a kropící zařízení. Není to úplně nejlepší nápad, jak udělat formuli zajímavější," řekl Webber.

Čtěte také:
Šéf F1 chce poroučet dešti. Aby byly závody zajímavější
V Bahrajnu se kvůli nepokojům F1 definitivně nepojede

"Myslím, že Bernie má spoustu dobrých nápadů, ale formule je o závodění v podmínkách, které panují v danou chvíli," řekl Fry agentuře Reuters. "Uměle je nastavovat, to do formule nepatří. Myslím, že nikdo nemůže říct, že minulá sezona byla nudná. Byla skvělá a jsem přesvědčen, že ta nová bude ještě lepší," uvedl.

Osmdesátiletý Ecclestone s nápadem kropit trať přišel před pár dny, protože podle něj je na suchu prakticky nemožné předjíždět. Jeho myšlenku podpořil nový dodavatel pneumatik společnost Pirelli. "Myslím, že to je velmi zajímavé," uvedl ředitel firmy Paul Hembery. "Po úspěšném testu v Abú Zabí jsem mu řekl, že bychom mohli udělat závod vyloženě na mokru. Ten nápad není tak hloupý, jak vypadá," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy