Prvním testům F1 vládl Kubica, Massovo Ferrari hořelo

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
3. 2. 2011 18:01
Brazilský pilot z incidentu vyvázl nezraněn
Foto: Reuters

Valencie - Nepříliš šťastné seznámení s novým monopostem Ferrari prožil brazilský pilot Felipe Massa, kterému při testech ve Španělsku začal vůz za jízdy hořet. Podle oficiálních stránek stáje oheň způsobil únik oleje, který se v zápětí vznítil.

"Naneštěstí se olej dostal k výfuku, takže auto začalo hořet a trochu se poškodilo. Mechanici se ihned pustili do oprav, ale dnes už nejspíš s autem na okruh nevyjedu," uvedl dopoledne zklamaný Massa. Nakonec ovšem mechanici opravy stihli a Brazilec s novým F150 zajel pátý nejlepší čtvrteční čas.

První letošní testy na okruhu Ricarda Torma v Cheste nedaleko Valencie nakonec překvapivě ovládl Polák Robert Kubica s novým Renaultem, který kolo zvládl za 1:13.144, tedy o téměř dvě desetiny rychleji, než včera Fernando Alonso.

Čtěte také: Naštvaný Schumi. Stříbrnému šípu selhala hydraulika

Polský pilot z prvního místa ovšem sesadil Adriana Sutila z týmu Force India, který se před Alonsa propracoval už ráno a vedl po dopoledním programu čtvrtečních testů.

Foto: Reuters

Příliš se naopak nedařilo Michaelu Schumacherovi, který zajel až devátý nejlepší čtvrteční čas, čímž si určitě nevylepšil své dojmy z Valencie, kde jeho vůz předevčírem trápila hydraulika.

Naopak McLaren Jensona Buttona, mistra světa z roku 2009, nakonec dnes skončil třetí (celkově čtvrtý) i přesto, že Brit startoval ještě s loňským monopostem, neboť jeho tým nový vůz představí až zítra. I on ale již zkoušel nové pneumatiky, kterými od nové sezony bude formuli zásobovat Pirelli.

"Bylo velice zajímavé si nové pneumatiky vyzkoušet. Určitě se hodně liší od loňských, například se rychleji opotřebovávají," uvedl Button. "Celkově jsem ale byl spokojený."

Stáje budou moci pokračovat v testování svých nových monopostů za týden v Jerezu. Pro jejich zkoušky budou opět vyhrazeny tři dny.

První závod sezony je pak na programu 13. března v Bahrajnu.

 

Právě se děje

Další zprávy