Král se po vážné nehodě vrací do seriálu formule GP2

ČTK ČTK
11. 11. 2010 12:44
O víkendu by si měl zazávodit v Abú Zabí
český talent Josef Král.
český talent Josef Král. | Foto: CDT & Partners

Praha - Český automobilový jezdec Josef Král se po více než čtyřměsíční vynucené přestávce vrací do formulového seriálu GP2. Dvacetiletý závodník v červnu vážně havaroval ve Valencii a pět dalších dílů seriálu sledoval jen zpovzdálí.

V současnosti je už ale pilot týmu Super Nova Racing opět v pořádku a o víkendu se postaví na start závěrečného závodu šampionátu v Abú Zabí.

"Musím s úlevou konstatovat, že uzdravení a rekonvalescence proběhly podle očekávání. Zpátky za volant se již moc těším," uvedl Král na svých oficiálních internetových stránkách.

Čtěte také:

Závodník GP2 Král havaroval. Odvezla ho sanitka
Talentovaný pilot Král míří do formule. Přes seriál GP2

Rodák z Hradce Králové si při děsivě vypadající havárii ve Valencii zlomil dva hrudní obratle a byl hospitalizován ve Španělsku i v Česku. Operaci podstoupit nemusel, od začátku však bylo jisté, že jej čeká nejméně tříměsíční přestávka a stihne jen poslední závod seriálu ve Spojených arabských emirátech.

Král tak bude mít šanci bojovat o své první body v šampionátu, ve kterém si titul již s předstihem zajistil Pastor Maldonado z Venezuely. Nejlepším výsledkem českého jezdce je zatím osmé místo z Monte Carla.

 

Právě se děje

Další zprávy