Ve Spa hned jasno nebude, ví Webber. Bojí se počasí

Ivo Pospíšil
29. 8. 2010 10:00
Počasí se tady opravdu nedá předvídat, říká Australan

Spa - Je blízko tomu, aby zvýšil svůj dosavadní náskok v čele průběžného pořadí šampionátu.

Lepší pozici si navíc australský závodník formule 1 nemohl v kvalifikaci na VC Belgie už vyjet, díky výbornému času z úvodu třetí jízdy odstartuje v neděli z prvního místa.

Čtěte také:
Počasí v hlavní roli. Kvalifikaci ve Spa zvládl Webber
Oběma tréninkům na Velkou cenu Belgie vévodil Alonso

Přitom to ale dlouho vypadalo, že na okruhu Spa bude slavit pole-position někdo ze stáje McLaren Mercedes. Jak Lewis Hamilton, tak Jenson Button drželi v sobotu dlouho vše ve svých rukou.

Mistr světa z roku 2008 dokonce ještě v posledním kole Webberův čas atakoval, nakonec ale doplatil na opatrnější jízdu po mokré vozovce a skončil těsně druhý.

"Věděli jsme, že první kolo je důležité, protože další vývoj byl jen těžko předvídatelný. Počasí bylo zcela specifické. Jednou bylo jasno, podruhé zase ne. Dobrá kvalifikace byla velmi důležitá," citují Webbera stránky Autosportu. 

"Po prvním kole jsem byl spokojen, ale v téhle společnosti nikdy nevíte, zda vám to nakonec bude stačit nebo ne. Chtěl jsem se ještě zlepšit, ale v tom počasí už to bylo obtížné. Lewis zajel to druhé kolo velmi dobře, ale i tak se domnívám, že jsme i tak dost rychlí na to, abychom tady uspěli," doplnil.

Bude to vůbec právě přímý souboj o první místo. Hamilton totiž v průběžném pořadí ztrácí na zkušeného Australana jen čtyři body. Pozice vyjeté v kvalifikaci ale zde nemusí nic znamenat, nestálé počasí totiž může kdykoliv pořadím zamíchat.

"Tady se počasí nedá vůbec předpovědět. Okruh je ještě na speciálním místě v lesích. Nemyslím, že by bylo už rozhodnuto po prvním kole," uzavřel lídr průběžného pořadí.

 

Právě se děje

Další zprávy