Hořící formule rotovala vzduchem. Pilot přesto přežil

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
2. 8. 2010 22:00
Podívejte se na VIDEO z incidentu
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha - Z tohoto záběru jde mráz po zádech. Zatímco předjíždění Michaela Schumachera s Rubensem Barrichellem ve víkendové VC Maďarska skončilo bez kontaktů, Novozélanďan Chris van der Drift v sérii Superleague takové štěstí neměl. 

Ve víkendovém závodě v britském Brands Hatch se snažil předjet Juliena Jousseho, jenže předním levým kolem zavadil o Francouzovo pravé zadní a jeho hořící monopost se vymrštil do vzduchu, kde udělal několik kotrmelců a dopadl na zem.

Výsledek ošklivé kolize? Van der Drifta se podařilo ze zcela zdemolovaného vozu vysvobodit a 'naštěstí' vyvázl jen se zlomeninou kotníku, pohmožděným ramenem a poraněnou paží.

Čtěte také:
V F1 létaly výhrůžky, kola a pokuty. Kvůli Safety Caru
Schumi vzkazuje Barrichellovi: Promiň, přehnal jsem to

Novozélandský pilot se snažil v posledním kole svého soupeře v boji o čtvrté místo předjet po výjezdu ze Surteesovy zatáčky, a přestože byl výrazně rychlejší, došlo těsně u hrazení ke kontaktu. 

"Věděl jsem, že je za mnou. Ale jel tak rychle. A já byl zase pomalý, protože už jsem měl sjeté pneumatiky. Zůstal jsem u okraje dráhy a myslel jsem, že mě předjede zleva," objasnil Jousse nehodu pro server autosport.com.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy