Smír v Red Bullu. Jsme profesionálové, hlásí Vettel

Ivo Pospíšil, ip
6. 6. 2010 23:30
Webber: Promluvili jsme si a už se k tomu nevracíme
Mark Webber a Sebastian Vettel
Mark Webber a Sebastian Vettel | Foto: Reuters

Londýn - Před týdnem byl jejich incident středem veškeré pozornosti motoristického světa. Od té doby se spekulovalo o konci dobrých vztahů a naopak o začátku velké rivality.

Vše měla nastartovat nepovedená VC Turecka vozů formule 1, v níž byli právě Mark Webber a Sebastian Vettel dlouho na špici, a zdálo se, že si dojedou pro další dobrý výsledek.

Čtěte také: Webber se rozhádal s Vettelem, soupeři se radují

Sedmnáct kol před koncem však chtěl mladý Němec svého kolegu předjet, nicméně při zařazování do své stopy se s ním srazil a plánované double stáje Red Bull bylo ta tam. Z něj se naopak mohl později radovat největší konkurent - McLaren.

Vyhrocenou atmosféru navíc po závodě přiživili i oba jezdci. Ani jeden z nich totiž nechtěl přiznat svou chybu. Teď však shodně přiznávají, že je všem sporům konec.

"Tým nám zajistil výborné postavení, a to co se stalo, nebylo pro něj dobré. Omlouvám se, že jsme ztratili dobře rozjetý závod," přiznal na stránkách Eurosportu Vettel.

"Mark a já jsme závodníci a chtěli jsme prostě závodit. Jsme ale také profesionálové a rozhodně se na naší vzájemné spolupráci nic nemění. Máme silného týmového ducha, už se těšíme na závod v Kanadě," doplnil.

Slib o zachování harmonie v týmu pak potvrdil i Mark Webber. Ten mohl v Turecku vyhrát třetí závod v řadě, nakonec ale dojel třetí. I tak je však v čele průběžného bodování jezdců.

"Je to škoda pro tým. Ztratili jsme velkou šanci vyhrát závod. Je to sport a takovéto věci se stávají. I když by neměly," tvrdí Webber.

"Sebastian a já jsme si slíbili, že už něco podobného nedopustíme. Hodně jsme o tom mluvili, ale už je po všem, a my se teď soustředíme jen na závod v Kanadě," uzavřel Australan.

 

Právě se děje

Další zprávy