Šéf stáje F1 hecuje soupeře: Poražený bude letuškou

jar
15. 12. 2009 19:15
Ten mu odpovídá: "Jestli prohraju, zabiju se."

Londýn - Šéf nové stáje formule jedna Virgin Richard Branson před novou sezonou vyhecoval svého přítele a zároveň šéfa další nové stáje Lotus Tonyho Fernandese zajímavou sázkou.

Který tým na tom bude na konci sezony hůře v Poháru konstruktérů, toho majitel bude muset sloužit u letecké společnosti svého konkurenta jako letuška.

Branson, který byl britskou královnou Alžbětou II. vyznamenán šlechtickým titulem Sir, vlastní leteckou společnost Virgin Atlantic Airway, Malajec Fernandes zase provozuje aerolinky AirAsia.   

Čtěte také: Potvrzeno: Di Grassi bude v F1 jezdit za Virgin Racing

"On má aerolinky, my máme aerolinky, a když ho porazíme, může u nás pracovat jako letuška. Může si být jistý, že uniformy u Virgin jsou perfektní. Myslím, že nás může vyzvat ke stejné sázce," řekl agentuře Reuters britský miliardář.

Fernandes: Jestli vyhraje, zabiju se

Jenže Fernandes, který pro Bransona dříve pracoval v jeho hudebním vydavatelství Virgin Records, se už minulý týden nechal slyšet, že právě na vítězství nad Bransonovým Virginem mu záleží nejvíce.

"Naší prioritou je být před Bransonem. Jinak skončím a zabiju se," vtipkoval Fernandes.

Branson na tom ale reagoval po svém. "Vzhledem k našim hudebním zkušenostem by pro nás neměl být problémy vybrat mu hudbu na pohřeb," dodal s úsměvem Branson.

Čtěte dále: Potvrzeno! Trulliho v Lotusu doplní Kovalainen

Jemu by měl k pokoření stáje svého soupeře pomoci Němec Timo Glock a Brazilec Lucas Di Grassi. To Fernandes vsadil na mnohem zkušenější dvojici. Řízením monopostů pověřil Itala Jarna Trulliho a Fina Heikki Kovalainena.

 

 

Právě se děje

Další zprávy