Button: S Lewisem budu kolega, na trati však rival

Sport Sport, Red Spo
14. 12. 2009 22:00
Bude to výzva nastoupit proti Lewisovi, říká Button
Jenson Button
Jenson Button | Foto: Sport

Londýn - S velkými plány vstupuje do příští sezony F1 britská stáj McLaren.

Prakticky pár týdnů po ukončení ročníku angažovala do svých řad čerstvého mistra světa Jensona Buttona a vyslala tím jasný vzkaz: Příštími kandidáty na post světových šampiónů chceme být my.

Pokud však chce tuto vizi naplnit, bude se muset vyvarovat vyhrocenému boji individualit a nedovolit opakování situace z roku 2007, kdy vedle sebe působili (a nepříliš úspěšně) Lewis Hamilton a Fernando Alonso.

Čtěte také: Přesun z Brawnu do McLarenu? Rozporuplné, říká Button

I samotný Button dobře ví, že každý jeho krok teď bude velmi pečlivě sledován.

"Bude to velká výzva závodit i proti Lewisovi. Má mnoho zkušeností, i když asi ne tolik, kolik já. Moc se ale těším na naší vzájemnou spolupráci," citují Buttona stránky Skysports.

"Spolupráce bude jistě v pořádku. Budeme oba pracovat i na vývoji auta, nicméně na trati se staneme nelítostnými rivaly," doplnil.

Devětadvacetiletý závodník si získal výrazné renomé právě v loňské sezoně, kdy ve stáji Brawn GP získal překvapivý mistrovský titul. Pomyslnou pohádku umocnil i fakt, že ještě na začátku sezony (po odstoupení Hondy) nevěděl, kde bude působit. 

"Minulý rok jsem vůbec nepředpokládal, že bych mohl v budoucnu závodit za McLaren a ještě s jedničkou na svém voze," tvrdí Button. 

"Dosáhl jsem celoživotního cíle, a to stát se mistrem světa v týmu, který jsem měl rád. Teď ale opravdu cítím, že potřebuji novou výzvu," uzavřel Brit.

 

Právě se děje

Další zprávy