Přesun z Brawnu do McLarenu? Rozporuplné, říká Button

Sport Sport, Red Spo
8. 12. 2009 20:20
Věřím, že mi přesun v kariéře pomůže, říká Brit
Jenson Button
Jenson Button | Foto: Sport

Londýn - Nestává se příliš často, aby pilot F1 opouštěl vítěznou stáj pár týdnů poté, co s ní vyhrál titul mistra světa.

Britský pilot Jenson Button však takovou výjimku udělal a poté, co se vedením týmu Brawn GP nedohodl na nové smlouvě, kývl v průběhu listopadu na nabídku McLarenu.

A samotný závodník přiznal, že jeho pocity z překvapivého přestupu byly dosti rozporuplné.

Čtěte také: Britská GP zůstává v F1, opět se pojede v Silverstone

"Věřím, že je to něco, co mi v mé další kariéře hodně pomůže," svěřil se na stránkách Autosportu.

Buttonovým týmovým parťákem bude jeho krajan a paradoxně muž, který vyhrál titul světového šampiona rok před ním - Lewis Hamilton.

"Vždycky jsem měl jasný cíl vyhrát mistrovství světa, a to platilo jak během mého působení v Hondě, tak i v Brawn GP. Nakonec jsme toho i dosáhli," doplnil.

"Byl jsem nadšený, ale i zároveň smutný. Opouštěl jsem tým, ve kterém jsem strávil sedm let. Nakonec jsme ale dosáhli dobrých výsledků a skončili jsme na vrcholu," tvrdí Button.

Osmadvacetiletý Brit vyhrál především díky výbornému vstupu do sezony, kdy vyhrál šest závodů ze sedmi možných. Ve druhé části již tak přesvědčivé výkony nepodával, nicméně si i nadále držel dostatečný náskok a nakonec mohl po VC Brazílie oslavovat.

"Po závodu v Brazílii přišly velmi emocionální momenty a já jsem byl opravdu dost naměkko. Zpočátku si ale ani neuvědomíte, čeho jste vlastně dosáhli. V dalších několika dnech se ale probudíte a říkáte si, že jste to dokázal," uzavřel Button.

 

Právě se děje

Další zprávy