Force India změny nedělá. Drží si Sutila i Liuzziho

Sport Sport, Red Spo
27. 11. 2009 16:33
Stáj zůstává věrná i motorům Mercedes
Viantonio Liuzzi z Force India
Viantonio Liuzzi z Force India | Foto: Reuters

Londýn - Žádná změna. Takový postoj zaujali v pátek vedoucí představitelé stáje Force India, kteří oficiálně potvrdili složení svých pilotů pro příští sezonu.

Podle veškerých předpokladů se jimi stali Adrian Sutil a Viantonio Liuzzi, kteří v týmu taktéž dokončili minulý ročník. Výraznou změnou neprojdou ani samotné monoposty, tým bude totiž i nadále používat motory Mercedes. 

Čtěte také: Button je novým mistrem světa! V Brazílii vyhrál Webber

"Jsme velmi rádi, že se nám podařilo udržet Adriana a Tonia i pro příští sezonu," uvedl na stránkách Skysports majitel stáje Vijay Mallya.

"Vždy jsme tvrdili, že chceme během našeho vývoje nastolit soulad. Poprvé budeme proto navazovat na složení našich pilotů, tak i v případě motorů a vyššího managementu," dodal.

Zatímco Sutil působil v týmu od začátku sezony, Liuzzi zasáhl do průběhu šampionátu až po VC Belgie. Ten totiž nahradil odcházejícího Giancarla Fisichellu, který pro změnu odešel do Ferrari, kde měl nahradit zraněného Felipeho Massu.

Podle posledních informací pak Ital i ve Ferrari zůstal a v příští sezoně by mohl působit jako testovací jezdec. Force India pak skončila v letošním ročníku na devátém místě s počtem třinácti bodů.


 

Právě se děje

Další zprávy