Prost káže Räikkönenovi: Varuj se lenosti i alkoholu

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, yac
26. 11. 2009 19:01
Finského pilota čeká rok v rallye
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. | Foto: Reuters

Londýn - Rozhodnutí pilota Kimi Räikkönena si od formulí v příští sezoně odpočinout příliš neschvaluje někdejší šampion formule 1 Alain Prost, který Fina před ročním volnem varuje.

Pokud se prý během volna dostatečně nebude věnovat přípravě na další sezonu, možná nebudou mít týmoví manažeři o jeho služby pro rok 2011 zájem. A Räikkönen má prý sklony zahálet.

"Pokusí se sice jezdit rallye, ale je trochu líný, rád navštěvuje večírky a trochu se i napije," prohlásil čtyřnásobný šampion formule 1 o Räikkönenovi pro Europe Radio 1.

Čtěte také:

Räikkönen v rallye? Hirvonen varuje: Není to jednoduché
Proč odešel Räikkönen z F1? Rozhodly peníze Ferrari

"Když si vezmete rok volna, musíte to brát naprosto vážně a připravovat se jak fyzicky, tak mentálně," doplňuje Prost.

Někdejší pilot přitom ví, o čem mluví, neboť v roce 1992 si také dal od formule 1 na rok pauzu a v následujícím ročníku dokázal celý šampionát vyhrát.

Problémem by podle Prosta mohl být i Räikkönenův přístup k týmu, neboť "ledový muž", jak se také Finovi přezdívá, prý mívá problémy se sžít s týmem.

"Někdy má problém s týmovou spoluprácí. Někteří lidé ve Ferrari příliš neoceňovali jeho odstup od inženýrů a mechaniků," tvrdí čtyřiapadesátiletá legenda motorismu. "Přesto je ale skvělým pilotem," dodává.

Třicetiletý Räikkönen v loňském ročníku formule 1 hájil barvy Ferrari a skončil na celkovém šestém místě. Ačkoliv měl s týmem smlouvu i pro další rok, rozhodla se italská stáj mistra světa z roku 2007 z kontraktu vyplatit.

Podle zákulisních informací přitom Ferrari ještě navýšilo Finovi odstupné za podmínky, že v ročníku 2010 nebude ve formuli 1 působit. To je důvodem, proč se podle dostupných informací Räikkönen chystá v příštím roce jezdit šampionát v rallye.

 

Právě se děje

Další zprávy