Někdejší šampion varuje Buttona: McLaren je jáma lvová

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, yac
19. 11. 2009 9:30
Stewart se bojí, aby Button neskončil jako Alonso
Jenson Button.
Jenson Button. | Foto: Reuters

Londýn - Velká výzva a možnost poučení, tak hovoří o svém novém angažmá u McLarenu úřadující mistr světa formule jedna Jenson Button.

Britský pilot, který se upsal stáji z Wokingu ve středu, to ovšem podle mnohých nebude mít v novém týmu zdaleka lehké.

"Myslím si, že je to chyba. Je to jako skočit do jámy lvové, protože Lewis už je v McLarenu třetím rokem, má jej zařízený podle sebe," tvrdí například někdejší trojnásobný šampion Jackie Stewart.

Čtěte také: Potvrzeno: Král letošní F1 Button se upsal McLarenu

"(Hamilton) už se dokázal zbavit jednoho pilota, který k němu (do McLarenu) přišel, a sice Alonsa. Fernando si nemohl prosadit v týmu svou a myslím si, že Hamilton si bude chtít svoji prominentní pozici zachovat," dodává Stewart.

Mistr světa z let 1969, 1971 a 1973 zároveň prohlašuje, že Button měl raději zůstat u Brawnu.

"U Brawnu by měl jistotu nad svým potenciálním partnerem, Nico Rosbergem, protože tým zná. V McLarenu je naprosto odlišná kultura, kterou možná nikdy nezažil," dodává sedmdesátiletý Brit.

Čtěte více: Hamilton je nadšen: S Buttonem budeme nejlepší, říká

Jenson Button ale podobným skpetickým scénářům nepříkládá význam.

"Život je o výzvách. Nejdůležitější výzvou je člověk sám. I když jsem loni vyhrál titul s Brawnem, zůstal jsem přesvědčený, že chci čelit novým výzvám," tvrdí.

A na Hamiltonovo téma dodal: "Jsem si jistý, že se toho od sebe hodně naučíme." Jeho výhodou je to, že jsou oba z Velké Británie a navrch jsou přátelé. Něco takového u Alonsa rozhodně neplatilo.

 

 

Právě se děje

Další zprávy