Brawn má finanční komplikace. Button by ale měl zůstat

Ivo Pospíšil, ip
25. 10. 2009 22:00
Jenson s námi na 99 procent zůstane, říká Ross Brawn
Jenson Button by měl zůstat v týmu Brawn GP
Jenson Button by měl zůstat v týmu Brawn GP | Foto: Sport

Londýn - Čerstvý mistr světa letošního ročníku F1 Jenson Button by měl i v příští sezoně hájit barvy stáje Brawn GP.

Alespoň to tvrdí šéf stáje Ross Brawn, jenž v neděli oznámil, že jeho pilot s největší pravděpodobností do žádného konkurenčního týmu neodejde.

Spekulace o Buttonově budoucnosti nabraly na obrátkách po VC Brazílie, kde si britský jezdec zajistil titul mistra světa a stáj vítězství v Poháru konstruktérů. Samotný jezdec později potvrdil, že v hektickém závěru nemělo vedení čas na prodloužení smlouvy.

Čtěte také: Senzační přestup? Button prý půjde za Hamiltonem

"Jenson patří mezi velké jezdce, takže je vcelku logické, že o něj projevují zájem i jiné týmy. My ale chceme, aby zůstal a domnívám se, že nakonec najdeme řešení," uvedl na stránkách BBC šéf stáje Ross Brawn. 

Button se již na začátku sezony vzdal přibližně pěti milionů liber a v průběhu sezony si pak i sám platil cesty letadlem a pobyty v hotelech. Nyní by tak měl chtít, coby mistr světa, novou osmimilionovou smlouvu.

To si však vedení týmu nemůže dovolit.

"Jenson má s námi platnou smlouvu, a tak spolu jednáme. Naše pozice je ale stále stejná jako před desíti měsíci," uvedl Brawn.

"Chceme najít spravedlivou rovnováhu mezi tím co žádá a co mu můžeme splnit. Snažíme se brát i ohled i na motivaci do budoucna," řekl. 

Ačkoliv finanční situace stáje není kdovíjak pozitivní, Brawn věří, že Button v jeho stáji nakonec zůstane.

"Nikdy není nic stoprocentní, ale já teď mohu říct, že Jenson s námi na 99% zůstane. Máme mezi sebou skvělý vztah a on v tomto roce odvedl skutečně vynikající práci," uzavřel šéf mistrovského týmu.

 

Právě se děje

Další zprávy