Brawn šetřil i na hvězdě. Button si letenky platil sám

Martin Jůzek, maj
21. 10. 2009 11:50
Jenson Button si za letenky platil sám
Jenson Button si za letenky platil sám
Jenson Button si za letenky platil sám | Foto: Reuters

Sao Paulo - Když ještě jezdil za Hondu, patřil Jenson Button k nejlépe placeným pilotům ve formuli jedna. Po odchodu japonské automobilky ovšem musel s platem dolů, aby vůbec zůstal v kokpitu.

Udělal dobře. Sice přišel údajně až o pět milionů liber (více než 140 milionů korun), tedy polovinu toho, co si vydělával předtím, nicméně nástupnický tým Brawn GP mu dal takový vůz, s nímž britský jezdec vybojoval titul.

Čtěte více: Nejhloupější útěk: Honda kvůli Buttonovi tratí miliardy

Po oslavách v Brazílii navíc Button přiznal, že po světě cestuje hodně svérázně.

Žádné vlastní letadlo nemá a při přesunech mezi jednotlivými zeměmi, kde se koná formule jedna, nechtěl ani žádný luxus. Stačil mu běžný let a klidně i u nízkonákladové společnosti. Letenku si platil sám.

"Platil jsem si většinu cest," uvedl devětadvacetiletý pilot.

Nikdo tomu nechtěl věřit, Button si ovšem stál za svým. "Je to pravda. Dokonce jsem letěl i s nízkonákladovými aerolinkami a šlo to z mé kapsy. Ale není to nic důležitého. Každý jsme v těžkých časech museli něco obětovat," vysvětlil.

Čtěte také: Button po oslavách neprahl. A chce zůstat v Brawn GP

Kvůli úsporným opatřením se musel uskrovnit co se týče finančních požadavků, navíc šéf stáje Ross Brawn propustil třetinu zaměstnanců. Finanční krize se ale stáj minimálně pro příští sezonu nemusí bát.

Po zisku titulu i triumfu v Poháru konstruktérů se totiž sponzoři budou předhánět v nabídkách.

A Button se dost možná dočká zpět svého platu, který před touto sezonou činil údajně deset milionů liber (více než 280 milionů korun). "Nebudu hledat tým, jenž mi nabídne více peněz," odmítá Jenson Button přestup jinam.

 

Právě se děje

Další zprávy