Ecclestone oroduje za Briatoreho. Neberte mu QPR, říká

Sport Sport, Red Spo
10. 10. 2009 13:20
Flavio Briatore je většinovým vlastníkem QPR

Londýn - Těžkou situaci nyní prožívá bývalý šéf stáje Renault Flavio Briatore. Devětapadesátiletý Ital byl označen za hlavního viníka kauzy ohledně úmyslné havárie při loňské VC Singapuru a byl mu udělen doživotní zákaz působení v F1.

Aby toho nebylo málo, Briatoremu také hrozí, že mu bude zakázáno i působení ve fotbale. Zámožný funkcionář by tak musel prodat svůj podíl v londýnském klubu Queens Park Rangers, za nějž například hraje i brankář Radek Černý.

Čtěte také: Briatore v kleštích. Přijde i o vedení fotbalového QPR?

Briatore však našel v sobotu podporu u promotéra závodů F1 a taktéž spoluvlastníka QPR Bernieho Ecclestona. Ten apeluje na fotbalový svaz, aby jeho kolegu netrestala.

„Nikdo se o QPR nemusí bát. Briatore přeci jasně řekl, že se do skandálu ´Crashgate´ nezapojil. A i kdyby, co to má společného s fotbalem. Dostal přeci tvrdý trest ve formuli, jak by mohl ve fotbale něco podobného udělat," říká Ecclestone na stránkách deníku Guardian.

„Myslím, že by vedoucím představitelům ligy měl říci svůj příběh, jeho pohled na celou tu kauzu. Vedení federace by mělo na Briatoreho zapomenout a více se zapojit do prošetření lidí, kteří to skutečně potřebují," dodal Ecclestone.

Anglická fotbalová federace by svůj verdikt ohledně možného Briatoreho působení ve fotbale měla zveřejnit v příštích dnech.

 

Právě se děje

Další zprávy