Podvod Renaultu. Coulthard by chtěl trest i pro Piqueta

Sport Sport, Red Spo
9. 10. 2009 21:15
Nelson Piquet jr měl při skandálu Renaultu imunitu
David Coulthard
David Coulthard | Foto: Reuters

Londýn - Bývalý pilot stáje Renault Nelson Piquet jr., který se stal jedním z hlavních aktérů loňské fingované nehody při VC Singapuru, by měl být potrestán jako všichni ostatní. Alespoň to tvrdí bývalý aktivní závodník David Coulthard.

Brazilskému jezdci bylo dokázáno, že na základě pokynů od vedení stáje úmyslně havaroval, aby tak pomohl svému týmovému kolegovi Fernandu Alonsovi k vítězství.

Poté, co však byl v průběhu letošní sezony z Renaultu propuštěn, vyšel s celým případem na veřejnost.

Čtěte také: Přežil svou smrt. Smolař Coulthard končí v zapomnění

V následné kauze pak poskytl klíčové důkazy a svědectví, přičemž mu byla udělena absolutní imunita.

„Myslím, že FIA měla Piqueta také potrestat. Nesl na tom vinu, jako všichni ostatní" uvedl britský jezdec na stránkách Eurosportu.

„Bylo to velmi špatné. Špatné pro celou formuli 1 i pro fanoušky. Otřáslo to asi úplně se všemi, včetně mě," doplnil.

Na celý případ nejvíce doplatil tehdejší šéf francouzské stáje Flavio Briatore, jenž byl potrestán doživotním zákazem působení v F1.

Italskému funkcionáři také aktuálně hrozí, že se bude muset vzdát i svého většinového podílu v anglickém klubu Queens Park Rangers.

„Nevím, jak vůbec někdo může přistoupit na to, že úmyslně havaruje. Za celou svou kariéru jsem se snažil nehodám spíše zabránit. Velice by měl proto překvapilo, kdyby se Piquet jr. ještě někdy do F1 vrátil," uzavřel Coulthard.

 

Právě se děje

Další zprávy