Massa: Hamilton? Titul měl být můj, ale ukradli mi ho

Martin Jůzek, maj
2. 10. 2009 12:45
Massa se zlobí, že mu Renault vzal titul
Felipe Massa skončil loni těsně druhý
Felipe Massa skončil loni těsně druhý | Foto: Jiří Šidliák, Reuters

Rio de Janeiro - Felipe Massa se pořádně zlobí. Když se doslechl o tom, že nehoda Nelsona Piqueta při loňské Velké ceně Singapuru byla fingovaná, ihned ho napadlo: "Tak kvůli podvodu jsem ztratil titul."

Brazilský pilot ve službách Ferrari loni bojoval o mistrovský trůn s Lewisem Hamiltonem. Jejich souboj se táhl až do poslední Velké ceny, která se jela v Sao Paulu. Britský pilot o bod uhájil svůj náskok a mohl se radovat.

Massa smutnil, nyní však smutek vystřídal vztek. "Renault mi ukradl titul," vzkázal z Brazílie osmadvacetiletý pilot.

Čtěte více: Legenda o trestu pro Renault: Ostuda celé F1. Je nízký

Úřadující vicemistr světa se zotavuje z vážného zranění, kvůli němuž na několik měsíců nemůže aktivně zasáhnout do dění ve formuli jedna. Ale aféra kolem francouzské stáje ho nemohla nechat klidným.

Při Velké ceně Singapuru totiž vyhrál Fernando Alonso, který bude od příštího roku kolegou Felipeho Massy.

Španělský pilot ale tehdy už nemohl zasáhnout do dění situace na čele šampionátu, důležitější bylo to, že třetí místo tehdy vybojoval Hamilton. Massa nedopadl dobře - při jeho zastávce v boxech tým z Maranella chyboval a pilot nedojel.

Připomeňte si: Králem noci je Alonso, Ferrari pohřbilo Massu v boxech

"Jsem hodně zklamaný z toho, co se stalo. Nemyslím jen na ten podvod, ale i na to, že jsem kvůli nehodě Piqueta a následnému vyjetí safety caru zamířil do boxů. A tam jsem zmáčkl tlačítko, což bych za normální situace neudělal," vysvětlil Brazilec.

V rozhovoru pro tamní televizní pořad Globo Esporte pak poznamenal, že pořadí singapurského závodu by se mělo změnit. "Není to správné, podle mého názoru se měly výsledky změnit. Já jsem ztratil titul vinou jednoho bodu," dodal.

Na druhou stranu však zůstává nad věcí - nehodlá se soudit, o čemž před časem spekuloval britský tisk.

"Prostě já nepatřím k těm pilotům, kteří budou říkat: 'Mohl jsem být světovým šampionem'. I kdyby se to teď po roce změnilo, pořád by to nehrálo žádnou roli. Už se s tím nedá nic dělat," uzavřel Felipe Massa.

 

Právě se děje

Další zprávy