Massa sezonu nevzdává, chystá se na závody motokár

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, yac
28. 9. 2009 22:00
Massa by rád stihl VC Brazílie
Felipe Massa.
Felipe Massa. | Foto: Reuters

Sao Paulo - Pořádně rušno je v této sezoně okolo potenciálních i skutečných pilotů stáje formule 1 Ferrari.

Zatímco v posledních dnech se především čeká na potvrzení spekulací ohledně přestupu Fernanda Alonsa do slavné stáje, v Brazílii se k návratu do kokpitu F60 připravuje Felipe Massa.

Podle vyjádření šéfa týmu Stefana Domenicaliho se osmadvacetiletý Brazilec pustil do tréninku na motokáře a příští týden by se mohl zúčastnit i ostrého závodu.

Čtěte také: Alonso a Ferrari? Hamilton nabízí za pravdu deset eur

Do hry se tak znovu dostává možnost, že by se mohl vrátit do monopostu italského týmu ještě v této sezoně, dle svých vyjádření nejraději na domácí Velkou cenu Brazílie v polovině října.

O startu rozhodnou lékaři

Massu, který nezávodil od Velké ceny Maďarska na Hungaroringu, kdy jej zranila uvolněná pružina z vozu Rubense Barrichella, v kokpitu Ferrari zaskočili v následujících závodech postupně testovací jezdec Luca Badoer a po něm i Giancarlo Fisichella.

Felipe Massa na Ferrari
Felipe Massa na Ferrari | Foto: Reuters

Nicméně o jeho případném startu ještě v této sezoně budou definitivně rozhodovat lékaři.

"Nelze nic vyloučit, ale musíme být opatrní," prohlásil Domenicali po závodě v Singapuru. "Budeme postupovat krok za krokem, aby se vrátil stoprocentní."

Pokud nestihne Massa Velkou cenu Brazílie, bude mít poslední příležitost v Abu Dhabi, kde se prvního listopadu jede poslední závod sezony.

I v případě, že by se Brazilec uzdravil až po odjetí posledního závodu, má budoucnost v monopostu stáje z Maranella jistou.

Narozdíl od dalšího pilota Ferrari Räikönnena, jehož by měl nahradit zmiňovaný Fernando Alonso.

Čtěte více: Massa: Monza ještě ne. Do F1 se chci vrátit v Brazílii

 

Právě se děje

Další zprávy