Renault odtajnil nového šéfa. Stal se jím Bob Bell

ČTK ČTK, Red Spo
23. 9. 2009 20:50
Bob Bell bude ve funkci působit do konce sezony
Renault povede Bob Bell
Renault povede Bob Bell | Foto: Reuters

Londýn - Nástupcem Flavia Briatoreho v čele týmu formule 1 Renault bude do konce sezony dosavadní technický ředitel Bob Bell.

Stáj byla bez oficiálního vedení týden poté, co v souvislosti se singapurskou aférou minulou středu odešli Briatore a šéfinženýr Pat Symonds.

Čtěte také: Prost by měl v Renaultu nahradit podvodníka Briatoreho

"Bob Bell se zúčastní všech zbývajících závodů sezony a bude oprávněn hovořit za tým ve všech sportovních a technických otázkách," uvedli dnes představitelé Renaultu.

Bellovým posunem do čela týmu tak padla možnost, že by se týmu pro zbytek sezony ujal čtyřnásobný mistr světa Alain Prost, o čemž se spekulovalo.

Čtyřiapadesátiletý Francouz je nicméně spolu s Davidem Richardsem a bývalým šéfem stáje BAR Craigem Pollockem jedním z kandidátů na převzetí funkce od nové sezony.

Bellovou první Grand Prix v čele týmu bude shodou okolností tento víkend Velká cena Singapuru, v jejímž loňském ročníku Renault nechal úmyslně havarovat Nelsona Piqueta mladšího, aby tím pomohl k výhře Fernandu Alonsovi.

FIA v pondělí za tento podvod potrestala tým dvouletým podmíněným vyřazením z šampionátu a Briatore dostal doživotní zákaz působení ve formuli.


 

Právě se děje

Další zprávy