Piquet, muž na odstřel? Hamilton mu dává druhou šanci

Martin Jůzek, maj
23. 9. 2009 13:11
Hamilton neví, jak se Piquet cítí. Nezažil to
Vrátí se Nelson Piquet do formule?
Vrátí se Nelson Piquet do formule? | Foto: Reuters

Londýn - Asi více než svými výkony ve formuli jedna na sebe Nelson Piquet junior upozornil v době, kdy již v kokpitu neseděl.

Právě brazilský pilot totiž rozpoutal aféru kolem podvodu Renaultu, který v pondělí skončil pádem Flavia Briatoreho, jednoho z nejmocnějších mužů tohoto sportu.

Co bude teď s Piquetem? Někteří odborníci na motorismus mu předpovídají, že se již do formule nikdy nedostane.

Čtěte dále: Piquet po verdiktu: Chci se vrátit. Renault? Noční můra

Už samotný fakt, že takovým způsobem potopil svého (i když bývalého) zaměstnavatele, nevypadá příliš důvěryhodně.

Na druhou stranu má dvě výhody - Mezinárodní automobilová federace (FIA) usoudila, že když narazil do bariéry, tak opravdu jednal pod nátlakem Renaultu a Briatoreho, a rozhodla se ho proto nikterak netrestat.

Pokud by jej někdo angažoval, může klidně usednout do kokpitu.

Druhou výhodou je potom to, že za ním stojí jeho vlivný otec. Fanoušci říkají Piquetovi s oblibou Nelsinho i proto, aby bylo zřejmé, o kom mluví. Jeho otec, také Nelson, má na svém kontě celkem tři tituly.

Čtěte také: Legenda o trestu pro Renault: Ostuda celé F1. Je nízký

Nyní čtyřiadvacetiletý pilot navíc našel zastání u Lewise Hamiltona, úřadujícího mistra světa.

"Je to dobrý jezdec a má za sebou hodně úspěchů. Určitě má před sebou ještě několik možností a já mu přeji jen to nejlepší," konstatoval britský šampion, jenž se s Brazilcem potkal v době, kdy oba závodily v sérii GP2.

Podle Hamiltona by měl dostat druhou šanci. I kvůli tomu, že asi nikdo nechápe, čím vším Piquet prošel a jak se teď cítí.

"Těžko říct. Ani já to nevím, protože jsem si nikdy něčím podobným neprošel. Ale je pořád mladý a přesto zkušený, takže myslím, že to zvládne," poznamenal ještě pilot McLarenu.

 

Právě se děje

Další zprávy