Přestoupí Kubica do Renaultu? Musím chvíli počkat, říká

Sport Sport, Red Spo
18. 9. 2009 19:00
Kubica chce vyčkat na rozhodnutí soudu
Kam povedou další kroky Roberta Kubici?
Kam povedou další kroky Roberta Kubici? | Foto: Sport

Kuala Lumpur - Již před několika týdny oznámila stáj formule 1 BMW, že dává svému pilotovi Robertu Kubicovi volnou ruku k případnému přestupu do jiného týmu.

Polský jezdec, který byl v jednu chvíli spojován i s možným odchodem do Ferrari, však stále zůstává u německého zaměstnavatele a jeho budoucnost je proto nejistá.

I když má BMW nového sponzora, jeho místo na startovním roštu převezme v příští sezoně stáj Lotus F1.

Čtěte také: Singapur: Trápí nás smog, ne skandál kolem Renaultu

Je proto velmi pravděpodobné, že jakmile letošní ročník skončí, vydá se Kubica za novým angažmá. Kam to bude? Podle jeho slov je možností hodně.

„Myslím si, že jsme ve velice hektické části sezony. Já sám nevím, kde v budoucnu budu, ale doufám, že své konečné rozhodnutí o tom, za koho budu závodit, budu moci říci co nejdříve," uvedl na stránkách Autosportu.

Rodák z Krakova je spojován hlavně s týmem Renault. Má to však jeden háček, Kubica totiž chce vyčkat, jaký bude verdikt nad francouzskou stájí během pondělního soudního líčení.

Renault je totiž obviněn z toho, že měl při loňské VC Singapuru úmyslně zinscenovat havárii bývalého jezdce Nelsona Piqueta, a to jen proto, aby jeho týmový kolega Fernando Alonso zvítězil.

Přečtěte si také: Renault uznal podvod. Briatore i Symonds končí

„Renault je samozřejmě jedna z mých možností, ale teď budu muset ještě chvíli počkat, abych se pak mohl správně rozhodnout. Tato alternativa totiž není jediná," přiznal.

„Mám-li však být upřímný, tak se mi o tom nechce moc mluvit. Nejsem v tom případu zapojen a nemám žádné podrobné informace. Jediné, co vím, jsem se dozvěděl z tisku, takže bych současný stav nechtěl nikterak komentovat," dodal. 

Ve hře o jeho angažmá by podle spekulací mohl být i Williams, o jehož závodníka Nica Rosberga má zájem například Brawn GP nebo McLaren.

 

Právě se děje

Další zprávy