Ferrari má z Monzy obavy. Räikkönen chce přesto pódium

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, yac
10. 9. 2009 11:30
Räikkönen přesto doufá alespoň v pódium
Kimi Räikkönen s Ferrari vítězí ve Velké ceně Belgie.
Kimi Räikkönen s Ferrari vítězí ve Velké ceně Belgie. | Foto: Reuters

Maranello - Ačkoliv při posledním závodě formule jedna v belgickém Spa skončili dva současní piloti stáje Ferrari na prvních dvou místech závodu, italská stáj si před víkendovým závodem v Monze na vítězství nevěří.

Podle šéfa Stefana Domenicaliho se tým z Maranella i přes dobré výsledky Kimiho Raikkönena a Giancarla Fisichelly (ještě v barvách Force India) bude muset spolehnout především na zaváhání soupeřů.

"Víme, že to bude těžké, protože naši soupeři své vozy upravovali, zatímco my ne. A navíc, tahle trať příliš nesedí naší F60. Musíme být připraveni využít každé chyby ostatních," prohlásil pro deník Gazetta dello Sport.

Čtěte také: McLaren plánuje změnu. K Hamiltonovi láká Rosberga

Ferrari se už dříve rozhodlo, že zanechá úprav na stávajícím monopostu. Velkou část svého úsilí přesunula stáj na nový model vozu pro rok 2010. A to asi bude na konci sezony viditelně poznat.

I přes tvrzení Domenicaliho ovšem jednička týmu Kimi Räikkönen doufá, že se mu podaří dostat se alespoň mezi tři nejlepší.

Čtěte více: Proč Button nevítězí? Nezvládá tlak, míní Massa

"V Belgii jsme vyhráli a v dalších závodech bychom v tom chtěli pokračovat a zůstat na stupních vítězů," tvrdí Fin, jenž bude mít na trati nového kolegu. "Je to jeden z nejvýznamnějších závodů, protože pojedeme před našimi fanoušky."

K dobrému umístění ve Velké ceně Itálie by Ferrari měl opět pomoci KERS (systém rekuperace kinetické energie), jenž se podle posledních výsledků týmu konečně začíná vyplácet.

"Je to nejrychlejší trať sezony a KERS by nám měl stejně jako ve Spa pomoci. Uvidíme, jak se nám v pátek bude dařit, ale bude to náročný víkend," míní Räikkönen.

Velká cena Itálie se jede v Monze už tento víkend. Nejúspěšnějším pilotem v historii závodu je Michael Schumacher, který právě v barvách Ferrari místní závod ovládl pětkrát.

Loňský závod ovšem vyhrál Sebastian Vettel, přičemž Fisichella skončil dvanáctý a Räikkönnen ještě o dvě místa za ním.

 

Právě se děje

Další zprávy