Proč Button nevítězí? Nezvládá tlak, míní Massa

Sport Sport, Red Spo
8. 9. 2009 16:20
Brazilec dává stále šanci svému krajanovi Barrichellovi
Felipe Massa se těší na návrat do formule 1
Felipe Massa se těší na návrat do formule 1 | Foto: Reuters

Sao Paulo - Proč už není pilot Brawn GP Jenson Button tak suverénní jako na začátku sezony formule 1? Protože na něj dolehl tlak, že by mohl nakonec vše ztratit. Alespoň si to myslí brazilský pilot Ferrari Felipe Massa.

Ten se v současné době dává v Sao Paulu zdravotně do pořádku po nehodě, kterou měl v červenci při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska.

Tehdy ho zasáhla do hlavy odpadlá pružina z vozu Rubense Barrichella a přivodila mu zranění, po kterém musel být okamžitě operován. A právě jeho krajan by měl mít podle Massy ještě velkou šanci současného lídra Buttona v závěru sezony předehnat.

Čtěte také: Massa absolvoval plastickou operaci. Je blíže návratu

"Rubens ztrácí pět závodů před koncem šestnáct bodů. Ta pravděpodobnost je proto velká," cituje server Times vyjádření Massy.

"Ale záleží to hlavně na Jensonovi. Jestliže se s tím vědomím vypořádá špatně, může to Rubensovi pomoct. Podle mě se Jenson zhoršil, protože na něj dolehl tlak. To je dost možná jediný důvod."

"Na začátku sezony to bylo pro něj všechno krásné a jednoduché. Vyhrál v nové stáji šest závodů ze sedmi možných, jenže teď na něj dolehl trochu jiný druh tlaku," tvrdí Massa.

"Tehdy byl alespoň o půl vteřiny na kolo rychlejší než jiné vozy. Ale situace se nyní trochu obrátila, a s tím přišel i tlak, se kterým se zatím nedokáže vypořádat," myslí si.  

Samotný Massa absolvoval v úterních ranních hodinách úspěšnou plastickou operaci, která by mu měla pomoci zakrýt tržnou ránu na hlavě. Jeho zdravotní stav se navíc neustále zlepšuje a sám Massa se již těší na to, až zasedne v příští sezoně do kokpitu Ferrari.

"Je to můj život. Nejhorší věc, co by se mi mohla stát, by byla, kdybych nemohl závodit. Moje žena se mě už ptala asi desetkrát, jestli se po tom incidentu nebojím, ale já jí vždycky řekl, že ne," uzavřel Brazilec.

 

Právě se děje

Další zprávy