Ferrari má jasno. Massa se vrátí až v příští sezoně

Sport Sport, Red Spo
1. 9. 2009 17:34
Nechtě mě dělat postupné krůčky, říká Massa
Felipe Massa se v kokpitu F1 objeví nejspíše až v příští sezoně
Felipe Massa se v kokpitu F1 objeví nejspíše až v příští sezoně | Foto: Reuters

Miami - Brazilský pilot ve službách Ferrari Felipe Massa se vrátí do světa formule 1 až na začátku příští sezony.

Italská ambiciózní stáj dospěla k tomuto rozhodnutí na základě posledních výsledků zdravotního vyšetření z Miami, kterému se  pilot podrobil v pondělí.

Podle dostupných informací by měl být Massův zdravotní stav velmi pozitivní, vedení Ferrari se ale přesto rozhodlo dát loňskému vicemistrovi světa více volného času na rekonvalescenci.

Čtěte také: Ferrari: Stop letošní sezoně. Räikkönen tuší potíže

"Samozřejmě, že jsme takovéto výsledky v Maranellu příjemně uvítali, neboť už to znamená, že můžeme s Felipem stoprocentně počítat v příští sezoně," cituje server Autosport oficiální stanovisko Ferrari.

Massa ošklivě havaroval v červencové kvalifikaci na Velkou cenu Maďarsku, kdy ho během jízdy zasáhla do hlavy odpadlá pružina z vozu Rubense Barrichella. Brazilec následně ztratil vědomí a v plné rychlosti najel do ochranné bariéry.

"Výsledky testů mě potěšily. Ještě mě čeká v nejbližších dnech jeden malý zákrok a po něm bych už mohl dělat různá gymnastická cvičení, abych se mohl dostat zpět do formy. Budu již pomalu také začínat s testováním na motokárách," přiznal Massa.

"A co závodit v F1? Nechte mě dělat postupné krůčky. Nyní se zaměřuji jen na získání fyzické kondice. Udělal jsem ale opravdu velký krok kupředu," dodal.

Jeho místo ve Ferrari zaujímá v současné době Luca Badoer, jenž se ovšem potýká s nepřesvědčivými výsledky, a tak se v zákulisí spekuluje, že by se mohl v "rudých vozech" brzy objevit například Robert Kubica nebo Giancarlo Fisichella.

Kdo bude za Ferrari v dalších závodech závodit by mělo být jasno do středy, kdy se vedení týmu rozhodne zveřejnit své další kroky. 

 

Právě se děje

Další zprávy