Fisichella do Ferrari? Šéf Force India přesun odmítá

Ivo Pospíšil, ip
1. 9. 2009 13:25
Lucu Badoera by mohl nahradit Robert Kubica
Giancarlo Fisichella do Ferrari? Podle šéfa Force India prý vyloučeno
Giancarlo Fisichella do Ferrari? Podle šéfa Force India prý vyloučeno | Foto: Reuters

Monza - Žádný přesun se konat nebude, italský pilot formule 1 Giancarlo Fisichella zůstane nejspíše i v příštím závodě GP Itálie ve službách stáje Force India. V úterý o tom informoval samotný týmový šéf Vijay Mallya.

Ten tak reagoval na předchozí vyjádření obchodního ředitele Iana Phillipse, který prohlásil, že do čtyřiadvaceti hodin očekává realizaci Fisichellova odchodu do Ferrari.

Čtěte také: F1 se směje, ale Ferrari brání Badoera. Prý může slavit

„Jeho slova by měla být ignorována," odmítl spekulace na stránkách Eurosportu Mallya a dodal, že Phillips nemá žádné právo hovořit jménem týmu.

Podle něj totiž šestatřicetiletý rodák z Říma už vedení telefonicky ujistil, že zůstane i nadále loajální stáji Force India.

„Sám se přesvědčil, že nedostal od Ferrari žádnou nabídku a řekl mi, že se těší, až za nás bude moci v Monze závodit," doplnil Mallya. 

Fisichella na sebe upoutal pozornost během minulé Velké ceny Belgie, kde dojel na překvapivém druhém místě. Následně se pak začalo spekulovat, že by měl zkušený pilot dočasně zaskočit ve Ferrari za zraněného Felipeho Massu.

Současný náhradník Luca Badoer totiž v uplynulých dvou závodech příliš nepřesvědčil a pokaždé dojel do cíle až na samotném chvostu.

V zákulisí pak také čím dál častěji padá jméno Roberta Kubici, jehož současný zaměstnavatel BMW Sauber ohlásil budoucí odchod ze světa F1.

 

Právě se děje

Další zprávy