Ferrari má dilema. Proč Badoer nezůstane doma?

yac
27. 8. 2009 18:11
Slabý výkon ve Valencii se dle Ferrari nesmí opakovat
Luca Badoer.
Luca Badoer. | Foto: Reuters

Francorchamps - Nepříliš vydařené premiérové vystoupení Lucy Badoera na Velké ceně Evropy minulý týden zdvihlo vlnu spekulací, podle kterých Ferrari uvažuje o tom, že je nahradí Giancarlem Fisichellou.

Italský jezdec se bude muset ve Spa hodně snažit, aby si své místo druhého pilota udržel.

Badoer, který je u Ferrari náhradníkem za zraněného Felipe Massu, se ve Valencii představil divákům formule jedna znovu po deseti letech a svým výkonem rozhodně nenadchl.

Během závodu měl velké potíže s ovládáním vozu a v celkovém hodnocení dojel jako poslední, přičemž za vítězem závodu Rubensem Barrichellem zaostal o více než kolo.

Čtěte také:

Ferrari: Stop letošní sezoně. Räikkönen tuší potíže
Badoer v premiéře nepřekvapil. ´Hlavně že jsem dojel´

Ačkoliv Badoer prohlásil, že ve Spa pojede mnohem lépe, neboť už si zvykl na nový monopost a zároveň belgický okruh zná, je docela dobře možné, že si povede stejně jako minulou neděli.

Badoera by mohl nahradit Fisichella

Což by mohlo ohrozit plány Ferrari, které by se rádo udrželo třetí místo v poháru konstruktérů. Na to ale potřebuje, aby nejlépe oba jeho jezdci bodovali, k čemuž měl ovšem Badoer ve Valencii hodně daleko.

"Kdybych ztrácel dvě až tři sekundy za kolo, tak radši zůstanu doma," prohlásil během týdne o výkonu Badoera například Robert Kubica.

Čtěte dále: Formule 1 není sport. Nic nezaplatíme, zaznělo z Indie

Na tiskové konferenci po Velké ceně Evropy dokonce i šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali připustil, že Badoer rozhodně nemá své místo ani do návratu Massy jisté.

Giancarlo Fisichella momentálně pilotuje monopost Force India.
Giancarlo Fisichella momentálně pilotuje monopost Force India. | Foto: Reuters

Je tak docela dobře možné, že tým z Maranella se v případě další blamáže bude ohlížet po jiném pilotovi, který by dokázal zajíždět lepší výsledky.

"Pro Lucu to bude velký závod, očekáváme od něj o mnoho lepší výsledek. Po závodě se uvidí," nechal se slyšet Domenicali.

Ve formuli se v souvislosti s prestižním místem pilota u Ferrari začalo hovořit o zkušeném Giancarlovi Fisichellovi, který momentálně hájí barvy Force India.

Jeho uvolnění by se prý asijská stáj nebránila, i vzhledem k údajným dluhům, které vůči Ferrari má. "Ferrari se neozvalo. Ale byl by to pro mě sen, bylo by to skvělé," prohlásil Ital Fisichella.

Stefano Domenicelli se možná ozve již v neděli večer, neboť ve Spa se závod jede již tento víkend. A Badoer moc dobře ví, že se v něm možná rozhode o jeho bytí a nebytí.

 

Právě se děje

Další zprávy