Ferrari terčem kritiky. Badoer? Prý velmi špatná volba

Ivo Pospíšil, ip
12. 8. 2009 9:30
Gracia: Ferrari udělalo nejabsurdnější rozhodnutí
Je sázka Ferrari na Lucu Badoera správná? Ukážou až příští závody
Je sázka Ferrari na Lucu Badoera správná? Ukážou až příští závody | Foto: Sport

Valencia - Svět formule 1 se stále oklepává ze zprávy o zrušeném návratu Michaela Schumachera. Pro některé fanoušky rázem ztratila význam nadcházející Velká cena Evropy, pár z nich, co si na ní dokonce koupili lístek, se ho už snaží vrátit.

Svou náhradu za legendárního pilota si již vybralo i Ferrari, které se rozhodlo v příštích závodech vsadit na osmatřicetiletého Lucu Badoera. A jeho možný start se nesetkal s právě pozitivními reakcemi.

Čtěte také: Obrat: Michael Schumacher vzdal svůj návrat do F1

Jednu z nich například vypustil do světa prezident španělské motoristické federace Carlos Gracia.

„Je to jedno z nejabsurdnějších rozhodnutí, jaké kdy lidé ve Ferrari udělali," nebral si servítky na oficiálních stránkách Eurosportu. 

Faktem totiž je, že Badoer naposledy závodil ve formuli 1 v roce 1999, kdy seděl v kokpitu vozu Minardi. Během svých dosavadních osmačtyřiceti startů v rámci světového šampionátu nezískal navíc ani jeden bod. 

Gracia se proto domnívá, že by Ferrari mělo dát šanci druhému testovacímu pilotovi Marcu Genému.

„Domnívám se, že Gené je lépe připraven, a můžeme tak soudit i na základě toho, že se podílel na vítězství v posledním závodě 24 hodin Le Mans. Je to první Španěl, který zde ukázal schopnost vítězit. A to by měl být pro Ferrari důležitý faktor," myslí si Gracia

„Vždyť Badoer poslední tři roky ani pořádně nejezdil. Gené je určitě v daleko lepší formě," uzavřel.

 

Právě se děje

Další zprávy