Brawn: Schumi nám ještě ukáže, zač je toho loket

Sport Sport, bab
7. 8. 2009 11:20
Šéf stáje Brawn GP věří, že Schumacher zvítězí
Michael Schumacher
Michael Schumacher | Foto: Reuters

Londýn - Šéf stáje Brawn GP je přesvědčen, že Michael Schumacher tuto sezónu může vyhrát závod formule 1.

Sedminásobný světový šampión se vrátí do kokpitu 23. srpna na Velké ceně Evropy, kde nahradí zraněného Felipa Massu.

Německý jezdec ještě tento rok neřídil vůz F60, a dokonce ani nikdy nejel okruh ve Valencii. Avšak Ross Brawn je toho názoru, že bývalý šampión zvítězí, pokud bude dostatečně soutěživý.

„Jsem přesvědčen, že bude velmi silný," nechal se šéf stáje GP Brawn slyšet pro italský list Gazzetta dello Sport. „Stále mám na paměti jeho skvělý závod v Brazílii v roce 2006. Je jasné, že si nejprve musí zvyknout na svůj vůz, ale jsem si jistý, že pokud nevyhraje ani jeden ze zbývajících závodů této sezóny, nebude to jeho vinou.Ferrari teď totiž  není ve vedoucí pozici."

„Pro Schumiho, potom co Massa havaroval, bylo přirozené souhlasit s návratem, když to jeho bývalá stáj potřebovala. Ale podle mě je tu ještě jeden aspekt, který je nutno zahrnout - je to pouze na předem vymezený čas. Tím myslím, že Michael se vrátil s jeho obyvyklým odhodláním a nasazením, ale nad to všechno se chce hlavně bavit. Osobně musím přiznat, že jsem nadšen a nemůžu se dočkat, až ho uvidím při závodě," neskrývá své nadšení bývalý zaměstnanec stáje Ferrari.

Čtěte také:

Schumacherův plat? Milion za závod a za vítězství další
Ferrari brání Schumachera a zesměšnuje konkurenci

„Největším problémem, s kterým se bude muset Michael při svém návratu vypořádat, jsou hladké pneumatiky. Ale ty nejsou na škodu. Díky nim je chování vozu na okruhu předvídatelnější," uzavírá šéf vedoucí stáje Poháru konstruktérů.

 

Právě se děje

Další zprávy