BMW zvažuje, co bude s týmem F1. Osud je nejasný

Sport Sport, Red Spo
6. 8. 2009 14:22
Osud týmu BMW je stále ve hvězdách
Formule BMW
Formule BMW | Foto: Aktuálně.cz

Bratislava - Německý tým BMW skončí po letošní sezoně ve formuli jedna a nyní se hledá cesta, co s ním bude v dalších letech. Proběhla už první jednání, ale skončila neúspěchem.

Na schůzce se potkal zakladatel stáje Peter Sauber, ředitel závodního úseku BMW Mario Theissen a vedení bavorské automobilky. Prvně dva jmenovaní chtějí vše převzít.

Asi podobným způsobem, jako to po minulé sezoně provedl Ross Brawn s automobilkou Honda.

Japonská stáj po oznámení odchodu ze seriálu odprodala téměř vše jeho tehdejšímu řediteli. S nečekaným výsledkem: Stála libru a nyní vede Pohár konstruktérů, a dokonce její jezdec Jenson Button je na čele pořadí mistrovství světa.

Čtěte také: Kubica je volným jezdcem. BMW ho nabízí ostatním stájím

Středa 5. srpna byla posledním možným termínem, aby se tým BMW Sauber připojil ke Concordské smlouvě, která upravuje fungování závodů seriálu formule jedna dohodou mezi Mezinárodní automobilovou federací (FIA), sdružením týmů (FOTA) a majitelem marketingových práv Berniem Ecclestonem.

Čtěte dále: BMW chce šetrný prodej. Touží jít ve stopách Hondy

"Měli jsme příliš málo času, abychom našli řešení," komentoval celou situaci Mario Theissen. FOTA je však odhodlaná podpořit jakýkoliv způsob setrvání týmu v seriálu.

Podle Saubera se uskutečnilo jednání s několika dalšími zájemci. Údajně však nebyl mezi nimi trojnásobný mistr světa Nelson Piquet ani rakouský milionář Dietrich Mateschitz, majitel Red Bullu a Toro Rosso.

Magazín Autosport uvádí, že osud týmu zůstává hodně nejasný. 

 

Právě se děje

Další zprávy