Ferrari brání Schumachera a zesměšnuje konkurenci

Martin Jůzek, maj
5. 8. 2009 8:55
Stáj Ferrari se naštvala kvůli neudělení výjimky
Michael Schumacher
Michael Schumacher | Foto: Reuters

Maranello - Tým, který už léta nic nevyhrál. Tým, který ani neprojeví určitou dávku solidarity. Tak Ferrari označilo stáj Williams, která zabránila udělení výjimky pro Michaela Schumachera.

Ikona formule jedna se vrací do kokpitu, jenže nesmí současný monopost ani pořádně vyzkoušet.

Dalo by se tvrdit, že dávný spor zase ožil.

Je tomu skoro už dvanáct let, co nejpopulárnější motoristický sport žil dramatickým soubojem mezi Schumacherem a Jacquesem Villeneuvem právě z Williamsu.

Pamětníci vědí, jak jejich bitva dopadla. Na programu byl poslední závod, pilot Ferrari měl před svým sokem náskok jednoho bodu a zčistajasna do něj narazil. Sám musel odstoupit a kvůli údajnému úmyslu jej vedení F1 diskvalifikovalo z celého ročníku.

Čtěte dále: Willams a Red Bull brání Schumacherovi v testování

A Williams nyní hraje v Schumacherově životní kapitole znovu jednu z hlavních rolí.

Svým zamítavým postojem zakázal čtyřicetiletému jezdci, aby testoval rudý vůz pro tuto sezonu. Navíc se přidaly i další dva týmy - Red Bull a Toro Rosso. Vysvětlily to tak, že nováček Jaime Alguersuari se také nemohl projet před svou premiérou v seriálu.

"Jen tak mimochodem, Ferrari dalo souhlas k testování Alguersuariho," tvrdí loňský šampion v Poháru konstruktérů.

Čtěte více: Šéf F1: Schumacher není idiot. Má na to, aby vyhrál

Luca di Montezemolo a Stefano Domenicali jsou z celé situace rozmrzelí i proto, že Schumacher nahrazuje dočasně Felipeho Massu, který se zranil při poslední Velké ceně Maďarska. Ambice? Pomoci týmu k lepším výsledkům.

Italská stáj si to samozřejmě nenechala líbit a konkurenci vzkázala, že není konkurencí. "Hádejte, kdo je proti? Tým, který už léta nic nevyhrál. Tým, který ani neprojeví určitou dávku solidarity a fair play," napsali šéfové z Maranella do oficiálního prohlášení.

Williams se radoval z titulu naposledy právě v roce 1997. Od té doby nic.

 

Právě se děje

Další zprávy