Zraněný Massa už chodí i vidí. Ferrari mu drží místo

Sport Sport, bab
29. 7. 2009 16:22
Massa by se měl vrátit na trať
Felipe Massa
Felipe Massa | Foto: Jiří Šidliák, Reuters

Budapešť - Návrate Felipeho Massy do formule jedna? Sám osobní lékař brazilského pilota je velice optimistický a tvrdí, že osmadvacetiletý rodák ze Sao Paula se brzo vrátí do kokpitu.

"Jsem si jistý, že Felipe bude znovu závodit," tvrdí Dino Altmann pro italský list Gazzetta dello Sport.

"Situace je stále vážná, ale jeho život již není v ohrožení. Už od začátku jsem tvrdil, že jeho zranění nejsou tak vážná, jak jsme se domnívali. Také neustále zlepšování jeho stavu během posledních hodin je velice potěšující," dodal.

Massa podle nejnovějších zpráv už může chodit a nepotvrdilo se, že může být ohrožen jeho zrak.

Čtěte také: Ferrari hledá, koho za Massu. Možná částečně oslepl

"Felipe rozpoznává pravou a levou stranu a rozeznává vzdálenosti od věcí. A jeho ztráta paměti trvala také jen chvíli. Otevřel své oko a potvrdil, že vidí. Jeho schopnost vidění nebyla snížena," uzavírá otázku jezdcova vidění Altmann.

"Jeho pokroky jsou fantastické," doplňuje šéf Ferrari Stefano Domenicali.

Italská stáj sice hledá nástupce, ale radši by v autě viděla právě loňského vicemistra světa. "Je to velice povzbudivé. Jen tři dny po nehodě takové zlepšení. Felipe mě poznal, já jsem ho povzbudil a vyřídil pozdravy od zbytku týmu a fanoušků," řekl.

Čtěte dále: Massa se probral z umělého spánku a komunikuje s lékaři

"Odpověděl mi v italštině, i když se svoji rodinou právě domluvil v portugalštině. Přiznal se mi, že si nevzpomíná na to, co stalo. Ujistil jsem ho, že s ním i nadále počítáme a že jeho vůz na něj čeká," uzavřel Domenicali.

 

 

Právě se děje

Další zprávy