Massa se zotavuje. Za deset dní může opustit nemocnici

Sport Sport, bab
28. 7. 2009 15:45
Brazilský jezdec by mohl za dest dní opustit nemocnici
Felipe Massa
Felipe Massa | Foto: Sport

Budapešť - Zraněný jezdec Formule 1 Felipe Massa se zotavuje dobře a za deset dní by mohl, dle svých lékařů, opustit po svých budapešťskou nemocnici.

„Očekávám, že bude moci odejít z nemocnice po svých," potvrdil dnes maďarské televizní stanici M1 ředitel vojenské nemocnice v Budapešti Peter Bazso. „Jestli jeho zotavovaní půjde tímto tempem, bude moci za deset dní odejít."

Čtěte také: Ferrari hledá, koho za Massu. Možná částečně oslepl

„Tráví mnohem více času vzhůru, mluví s rodinou a přáteli," sděluje Bazso a dodává, že za pár dní by už mohli začít s rehabilitací. Lékaři již včera jezdce probudili z umělého spánku a odpojili od respirátoru.

„Rád bych podotknul, že ačkoliv se zotavuje, není to konec příběhu. Stále se nachází ve stavu ohrožujícím život," upozorňuje ředitel nemocnice ale zároveň uklidňuje :„Samozřejmě, že den ode dne se toto riziko snižuje."

Maďarský lékař také řekl, že je předčasné odhadovat, jestli bude mít brazilský jezdec nějaká přetrvávající zranění. Funkcionáři týmu Ferrari v čele s Stefanem Domenicali by měli v pondělí přijet navštívit zraněného jezdce.

 

Právě se děje

Další zprávy