Schumacher do F1? Ferrari prý nemá jinou možnost

Sport Sport, ČTK, Red Spo
27. 7. 2009 14:30
Michael Schumacher by se mohl vrátit za volant
Michael Schumacher je poradcem Ferrari
Michael Schumacher je poradcem Ferrari | Foto: Reuters

Londýn - Svět formule jedna řeší dva otazníky. Kdy se zraněný pilot Felipe Massa vrátí za volant a kdo jej mezitím nahradí. Ferrari má několik možností a není vyloučeno ani to, že by se vrátil slavný Michael Schumacher. 

Německý jezdec a sedminásobný šampion sice už ukončil kariéru, ale podle někdejšího šampiona Nikiho Laudy nemá italská stáj jinou možnost než ho přemluvit k návratu.

Massa, kterého v sobotní kvalifikaci Velké ceny Maďarska zranila uvolněná součástka z vozu krajana Rubense Barrichella ze stáje Brawn GP, se bude z operace proražené lebky zotavovat minimálně šest týdnů.

Čtěte dále: Massa se probral z umělého spánku a komunikuje s lékaři

V takovém případě přijde o Velkou cenu Evropy (ve Španělsku) a Belgie.

Čtyřicetiletý Schumacher ukončil kariéru před třemi lety a od té doby pomáhá Ferrari jako poradce a soutěží jen pro radost - například na motorkách nebo v motokárách.

Podle Laudy by i po pauze byl lepší než současní testovací piloti italské stáje Mark Gené a Luca Badoer.

"Nevím, jestli by se mu do toho chtělo," citoval Laudu list The Independent. "Ale kdo jiný? Testovací jezdci jsou k ničemu a nikdo jiný tady není," uvedl slavný Rakušan.

Čtěte více: Hamilton: Fantazie. Ale i smutek z nehody Massy

Podle některých spekulací by mohl osmadvacetiletého Massu zastoupit Sébastian Bourdais, kterého před týdnem propustila stáj Toro Rosso, a navíc má stejného manažera jako brazilský pilot.

"K čemu by jim byl? To už můžou vzít mě! Kdybych byl šéfem Ferrari, přemluvil bych Michaela. Navíc by to pomohlo formuli. Michael by zvedl zájem o dvacet třicet procent," dodal Lauda.

Ferrari už v minulosti za zraněného pilota náhradu hledalo. Když si Schumacher v roce 1999 zlomil nohu, nezastoupil ho ani jeden z testovacích pilotů, protože stáj angažovala Miku Sala.

 

Právě se děje

Další zprávy