Massa se probral z umělého spánku a komunikuje s lékaři

Sport Sport, bab
27. 7. 2009 11:07
Závodník formule 1 již pohybuje končetinami
Felipe Massa
Felipe Massa | Foto: Sport

Budapešť - „Závodník Felipe Massa jezdící s Ferrari nyní může aktivně komunikovat a hýbat končetinami," prozradil mluvčí maďarské vlády pro Reuteurs.

Brazilec Massa, který havaroval v sobotu a zlomil si svou lebeční kost během kvalifikace na maďarskou Grand Prix, je probouzen z umělého spánku čím dál tím častěji.

Mluvčí maďarského ministra obrany Istvan Bocskai řekl maďarské televizní stanici, že Massa, jehož manželka pod srdcem nosí jejich první dítě, strávil noc klidně a proběhlé ultrazvukové vyšetření dopadlo dobře.

Brazilský závodník byl převezen v sobotu vrtulníkem do nemocnice po tom, co ho zranila uvolněná součástka z vozu Rubense Barrichella závodícího za stáj Brawn GP.

Závodník by dle Bocskaie ještě mohl absolvovat další vyšetření mozku. „Je probouzen z umělého spánku častěji a častěji a nyní aktivně komunikuje. Reaguje, když je o to požádán. Jsme optimističtí, doufáme, že začíná pomalé zotavování."

Maďarský mluvčí také dodává, že Massa může pohybovat rukama a nohama. To podle něj signalizuje, že jeho mozek neutrpěl téměř žádná poškození. Avšak doktoři jsou ještě zdrženliví s tím, aby Bocskaiovi domněnky potvrdili.

To je mnohem lepší zpráva než kterou médiím poskytl v sobotu úředník ministerstva obrany. Ten prohlásil před zachraňující operací, že  jezdec stáje Ferrari je ve velmi vážném a život ohrožujícím stavu.

President Ferrari Luca di Montezemolo v pondělí odletí do Maďarska, aby mohl být u závodníkova lůžka.

Tato nehoda, která vyřadí Brazilce pro příštích pár závodů, znovu oživila černé vzpomínky na srážku v roce 1994 v Imole, kde zemřel trojnásobný šampión Ayrton Senna.

 

Právě se děje

Další zprávy