Räikkönen: Maďarsko? Tam má Ferrari šanci uspět

Martin Jůzek, maj
23. 7. 2009 12:30
Räikkönen by rád navázal na VC Monaka
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen | Foto: Reuters

Budapešť - Od začátku sezony ve formuli jedna uběhlo už devět závodů a bývalý mistr světa zatím bodoval jen třikrát. Kimi Räikkönen zatím zažívá nevydařený rok, ale přesto doufá, že mizérii bude konec.

Nebýt specifické Velké ceny Monaka, byl by se finský pilot ve službách Ferrari vůbec nedostal na stupně vítězů. Ovšem právě na tento dva měsíce starý výsledek by nyní rád navázal.

"Příští závod bude nejvíce podobný tomu v Monte Carlu," řekl Räikkönen před Velkou cenou Maďarska, která se jede v neděli.

Čtěte dále: Brawn si tlak nepřipouští. V Maďarsku se zlepšíme, říká

Na okruhu Hungaroring, jenž měří jen něco přes čtyři kilometry, čeká na jezdce celkem sedmdesát kol. A podle zkušeného Fina je právě tato trať ideální pro tým z Maranella.

Ferrari zažilo v této sezoně start, jaký nepamatují fanoušci v posledních sedmadvaceti letech. Ani Räikkönen, ani Felipe Massa během úvodních tří závodů nezískali jediný bod. Oba piloti poté (pouze) jednou vystoupali na pódium.

"To bude náš cíl i pro Budapešť," prohlásil devětadvacetiletý Räikkönen s tím, že by rád zopakoval úspěch v kvalifikaci, kde dlouho bojoval o pole position, avšak nakonec o něj v posledních vteřinách v Monaku přišel.

Čtěte také: Massa: Jsem rád, že jsem zas byl na pódiu, chybělo mi

Současný monopost není podle bývalého šampiona z roku 2007 špatný. "Nebude to snadné, ale pokusíme se zopakovat stupně vítězů. Naše auto by si mělo dobře zvyknout na trať, na druhou stranu i ostatní vylepšili své vozy," konstatoval.

Další velké novinky ale Ferrari na rozdíl od některých konkurentů nechystá.

Šéf stáje Stefano Domenicali totiž prozradil, že italský tým se pomalu dostává do bodu, kdy veškerou aktivitu bude upínat k vývoji monopostu pro rok 2010.

"Jak dopadne druhá část sezony? Záleží na tom, kolik síly a zdrojů ještě vynaložíme," dodal Kimi Räikkönen, jenž má na svém kontě jen deset bodů a v průběžném pořadí mu patří desáté místo.

 

Právě se děje

Další zprávy