Brawn si tlak nepřipouští. V Maďarsku se zlepšíme, říká

Ivo Pospíšil, Red Spo
22. 7. 2009 10:00
Brawn věří, že poslední neúspěchy nebudou pravidlem
Vzpomene Brawn GP na suverénní výkony ze začátku sezony?
Vzpomene Brawn GP na suverénní výkony ze začátku sezony? | Foto: Reuters

Budapešť - Před velmi důležitým závodem nyní stojí ambiciózní stáj formule 1 Brawn GP.

Dosavadní suverén letošní sezony totiž dvakrát za sebou klopýtl a při posledních Velkých cenách v Německu a Británii nechal vyniknout zejména konkurenční tým Red Bull.

Čtěte také: F1 bez Nürburgringu? Stáje se zlobí na Ecclestona

Po výborném začátku jak z říše snů tak přišla první krize a současný lídr musí nyní opět přesvědčit, že jeho touha po získání mistrovského titulu je oprávněná.

Poslední nepříliš úspěšné výsledky by se pak měly podle šéfa stáje Rosse Brawna zlomit právě během víkendové GP Maďarska.

"Poslední dva závody v Silverstonu a Nürburgringu byly pro nás opravdu frustrující. Nedokázali jsme naplno využít potenciál našeho vozu a naopak naši konkurenti udělali velký krok vpřed," uvedl na stránkách Autosportu Brawn.

Bývalý technický šéf Ferrari si ale narůstající tlak nepřipouští. Vždyť jeho pilot Jenson Button má v čele průběžného šampionátu jednadvacetibodový náskok na Sebastiana Vettela a i jeho stáj nadále vede v Poháru konstruktérů o 19,5 bodu před Red Bullem.  

Přečtěte si také: Barrichello zuří. Tímto stylem ztratíme všechno, říká

"Jsem přesvědčen o tom, že naše výkony z první poloviny sezony nezmizely, jen jsme měli v těch dvou posledních závodech slabší chvilku," myslí si.

"Chceme vždy udělat maximum pro úspěch a zároveň se snažíme náš vůz ještě vyvíjet. Například do závodu v Budapešti budeme mít připravena nějaká zlepšení v aerodynamice."

"Věřím, že tito lidé ve stáji včetně našich dvou vynikajících jezdců mají na to, abychom se udrželi jak v čele Poháru konstruktérů, tak abychom měli i svého mistra světa," dodal na závěr Brawn.

 

Právě se děje

Další zprávy