Button nesmutní: Vyhrál Webber? Hlavně, že ne Vettel

Ivo Pospíšil, ip
12. 7. 2009 21:15
Velkou cenu Německa vyhrál Australan Mark Webber
Jenson Button má v čele stále vysoký náskok 21 bodů
Jenson Button má v čele stále vysoký náskok 21 bodů | Foto: Reuters

Nürburgring - Znovu nevyhrál, přesto nemá důvod zbytečně panikařit.

Britský pilot Brawn GP Jenson Button dojel v nedělní Velké ceně Německa na pátém místě a dal tak svým vyzyvatelům další možnost stáhnout náskok v čele průběžného šampionátu.

Využili toho zejména piloti Red Bullu, kteří navázali na poslední „double" z Velké Británie a i tentokrát získali na stupni vítězů první dvě místa. 

Tentokrát si jen prohodili své umístění, a tak mohl své první vítězství v kariéře slavit Australan Mark Webber. Právě tento fakt Buttona uklidnil. 

Čtěte také: Red Bull potvrzuje formu. V Německu vládl Webber

„Zůstávám stále ve vedení, i když je to teď trošku jiné. Je dobře, že dnes vyhrál Webber, protože se v aktuální tabulce dostal hned za Vettela ," uvedl Button na stránkách Autosportu.

„Od teď si budou brát navzájem body. Kdyby ale zvítězil Vettel, bylo by to horší," doplnil.

Devětadvacetiletý jezdec viděl příčninu svého horšího umístění už na startu, kdy nedokázal využít své třetí místo na roštu a propadl se. Dlouhou dobu tak podle svých slov ztrácel čas za pomalejšími monoposty Heikki Kovalainena a Felipeho Massy.

 „Ten start byl prostě špatný. Propadl jsem se o pár míst a když jsem se dotáhl na Massu s Kovalainenem, tak jsem zase neměl příležitost se přes ně dostat. Byli navíc trošku pomalejší, takže se z toho stal složitý závod," uvedl. 

Přečtěte si také: Kvalifikace na Nürbugringu? Šílenství, tvrdí Button

"V závěru jsem také jezdil dlouho za Rubensem, a ten měl pro změnu špatné pneumatiky. Myslel jsem si, že bych se ještě mohl dostat na pódium, ale nebylo to nakonec možné," přiznal

Button proto již vyhlíží další závod v Maďarsku, kde by chtěl navázat na dřívější dominantní výkony a trochu zbrzdit součásný nástup Red Bullu.

„Na závod v Maďarsku se těším. Měli bychom mít připraveny i nové zlepšováky. Tam bude opravdu potřeba Red Bull porazit," uzavřel Button. 

 

Právě se děje

Další zprávy