Piquet je zatím bez bodu. Renault se však zlepší, říká

Ivo Pospíšil, ip
2. 7. 2009 20:15
Piquet: Týmy s většími rozpočty mají více lidí
Nelson Piquet byl loni v Německu druhý
Nelson Piquet byl loni v Německu druhý | Foto: Reuters

Paříž - Nepříliš povedenou sezonu zažívá letos ve formuli 1 francouzská stáj Renault.

Tým, v němž působí i dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso, má na svém kontě dosud jen jedenáct bodů a je v žebříčku postaven ještě níže, než například tápající Ferrari nebo McLaren Mercedes.

Není proto divu, že se kolem Fernanda Alonsa opět rozvířily spekulace o případném odchodu.

Jeho týmový kolega Nelson Piquet ovšem věří, že se nyní začne situace v jeho stáji zlepšovat. Stejně jako loni, kdy měl Renault taktéž vlažný start, ovšem závěr sezony byl úspěšný.

Čtěte také: Red Bull se zlepšuje, varuje Brawn. Svému týmu ale věří

Jen pro srovnání, francouzský tým aktuálně ztrácí v Poháru konstruktérů na vedoucí Brawn GP 94 bodů.

„Myslím si, že jsme měli minulý rok lepší auto, než je tomu letos. Tehdy se nám dařilo i náš monopost zdokonalovat. Možná, že jsou teď ostatní týmy ve vylepšování o něco rychlejší," přiznal mladý jezdec na stránkách Autosportu .

„My v tom vývoji ale nepolevíme. Klíč je jen v rychlosti, abychom si vytvořili náskok před ostatními týmy. Ve druhé polovině sezony nás tak nečeká nic lehkého."

„Můžete sice vidět, jak velký pokrok udělaly týmy s většími rozpočty, ale oni mají spousty lidí, kteří jim na tom pracují několik hodin denně. Malé týmy si toto nemohou dovolit," doplnil.

Samotný Piquet je zatím v šampionátu bez jediného bodu. Tak tristní bilanci má už jen Fisichella, Nakajima nebo Sutil. Syn trojnásobného světového šampiona proto dychtivě vyhlíží GP Německa, kde loni dojel druhý.

„Tým zůstává optimistický. Věříme, že můžeme skončit mezi pěti nejlepšími. Snad budeme mít pro příští závod připraveno několik vylepšení," uzavřel Piquet.

 

Právě se děje

Další zprávy